SMAc Modern Music Centre

Pin It

  • SMAc-Modern-Music-Centre--

    SMAc-Modern-Music-Centre--

  • SMAc-Modern-Music-Centre--

    SMAc-Modern-Music-Centre--

  • SMAc-Modern-Music-Centre--

    SMAc-Modern-Music-Centre--

  • SMAc-Modern-Music-Centre--

    SMAc-Modern-Music-Centre--

    Hérault Arnod

    Aan de rand van het historische centrum van het Franse Evreux ligt SMAc Modern Music Centre. Hérault Arnod architectes ontwierp een sculpturaal volume. De dichte structuur vormt een herkenbaar object in de omgeving. In het gebouw liggen twee zalen en diverse opnamestudio’s rond een buitendek.

    Volgens Hérauld Arnod architectes was de schaal van het gebouw een uitdaging. Het Modern Music Centre ligt aan de rand van een groot terrein waar veel evenementen plaatsvinden. In relatie tot dit terrein is het volume vrij klein. Door het gebouw met uitlopende buitenruimten te openen naar de omgeving ontstaat synergie met de omgeving. Aan de zuidzijde doet het dek dienst als terras of buitenpodium.

    Organisatie

    Aan dit centrale dek liggen tevens de entrees naar de twee concertzalen, waardoor hier veel roerigheid ontstaat. Elke zaal bedient een specifieke muzieksoort en is hiernaar gevormd. Het livemuziek café is door de akoestische, geknikte glazen wand direct zichtbaar. De grote zaal is opgetild en vormt hiermee een luifel boven de hoofdentree.

    Materialisering

    Vanwege de akoestiek zijn de concertzalen en opnamestudio’s als gescheiden betonnen dozen geconstrueerd. De hele structuur is bekleed met licht metalen panelen, waarvan sommige sterk reflecteren. Deze is als extra laag om de volumes getrokken en vormt hiermee een tweede akoestische barrière. Het houten dek steekt hier sterk tegen af, en lijkt daarmee onderdeel van het interieur.