ADEPT ontwerpt multifunctioneel gebouw/landschap aan Deens fjord

Pin It

  • ADEPT-Deens-fjord-

    ADEPT-Deens-fjord-

  • ADEPT-Deens-fjord-

    ADEPT-Deens-fjord-

  • ADEPT-Deens-fjord-

    ADEPT-Deens-fjord-

    Aan de oever van het enorme Limfjord in de Deense stad Aalborg heeft Deense architectenbureau ADEPT een multifunctioneel gebouw/landschap ontworpen dat zijn gebruikers moet uitdagen tot allerlei recreatieve activiteiten en het omliggende landschap beter beleefbaar moet maken.

    Aalborg ligt aan een van de toegangen tot het grootste fjord van Denemarken, het Limfjord. Aan de oever hiervan, tussen twee jachthavens in, ligt in het oosten van Aalborg het Vestre Fjord Park, een binnenwater waar onder andere gezwommen en gedoken kan worden.

    Op de grens van het binnenwater en het enorme fjord heeft ADEPT een multifunctioneel gebouw/landschap ontworpen, een ‘recreatief leer- en belevingspark’ noemt het bureau het zelf. Met zijn beloopbare dak biedt het verschillende perspectieven op zowel het fjord als het binnenwater en vormt het een uitnodiging voor allerhande activiteiten, zoals trampoline springen en van de glijbaan roetsjen.

    Onder het driedimensionale, kunstmatige landschap zijn vier overdekte ruimtes ontworpen met steeds riante ruimtes ertussen, die voor allerlei doorzichten zorgen. Met het project hoopt ADEPT het omliggende landschap ook beter beleefbaar te maken.

    Bij het ontwerp werkte ADEPT samen met de landschapsarchitecten van GHB.