IKO is BIM-READY

 IKO is BIM-READY
Pin It

BIM, je kan er tegenwoordig niet meer naast kijken! Ook IKO surft graag mee op de BIM-wave. Via de website kunnen gebruikers van BIM vanaf heden de IKO bibliotheek downloaden. IKO helpt graag mee om het werkproces van architecten en andere actoren te vereenvoudigen en stelt daarom al haar productspecificaties in één digitale omgeving eenvoudig beschikbaar. Of het nu gaat over architecten, aannemers of ingenieurs, meer en meer bouwprofessionals schakelen over naar de BIM-methode.

BIM? Wat is dat?

BIM staat voor Building Information Modelling. Het is een softwaretoepassing die steeds vaker gebruikt wordt in de bouwsector. Het is het enige digitale platform dat alle aspecten van een bouwproject bij elkaar brengt. Alle betrokken partijen zoals de architect, de aannemer of de ingenieur hebben toegang tot 1 platform én staan in direct contact met elkaar via hun specifieke BIM project. Een geïntegreerde aanpak van ontwerp tot uitvoering.

IKO en BIM

Alle IKO producten werden nu in een database gegoten. Deze database bevat alle relevante productgegevens zoals isolatiewaarden, afmetingen, diktes,... over al onze dakdichting, waterdichting en PIR isolatiematerialen. Downloaden kan simpelweg via de website. Met de toetreding tot BIM wil IKO graag bijdragen tot efficiëntere en duurzamere bouwprojecten!

Over IKO nv

IKO is een toonaangevend producent van dakbedekkingsmaterialen, isolatie en waterdichtingsoplossingen. Met meer dan 30 fabrieken en 4500 werknemers wereldwijd is IKO een speler van wereldformaat. De hoofdzetel is gevestigd in Toronto, Canada.

IKO nv te Antwerpen is de Europese hoofdzetel en het R&D centrum van de IKO-groep, een wereldwijde leider op het gebied van dakdichting, waterdichting en isolatiemateriaal.

In de hoogtechnologische bitumenfabriek te Antwerpen worden innovatieve dakbanen geproduceerd, die in 70 landen verdeeld worden. Daarnaast bestaat het IKO-aanbod uit IKO enertherm hoogwaardige isolatieplaten, IKO protect vloeibare waterdichtingen en IKO pro complementaire waterdichting zoals primers en lijmen. Samen vormen deze producten duurzame totaaloplossingen voor (platte) daken.

http://be.iko.com

 

Tags: Daken