Triamant zorgt voor levenslang zorgeloos wonen met de waterbehandelingsoplossingen van BWT

Pin It

BWT lg

vlnr Willy Eeckels, Hugo Verbist, Frederik Carrein

Zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk, gelukkig leven. Dat is niet alleen wat woonzorginnovator Triamant bewoners biedt, het zijn meteen ook de 3 factoren die van doorslaggevend belang waren bij de keuze voor de waterbehandelingsoplossingen. Die moesten de sanitaire installaties in de eerste plaats zo lang mogelijk beschermen om zo min mogelijk onderhoud te vergen. Daarnaast moesten ze het water voor de bewoners zo hygiënisch mogelijk maken. En ten slotte moesten ze ook zo goed mogelijk renderen zonder er enig omkijken naar te hebben. Het mag dan ook niet verwonderen dat het studiebureau van B2Ai al snel uitkwam bij de waterontharder Rondomat DUO 6 – DVGW en bij het omgekeerd osmosetoestel Permaq Compact van BWT, twee producten die uitblinken op het vlak van duurzaamheid, hygiëne en optimaal zuinig rendement.

Omgekeerde osmose in de keuken

“Het studiebureau van B2Ai stelde voor om met de Permaq Compact te werken voor de productie van mineraalarm water voor de vaatwassers. Daarmee vertonen glazen en bestek geen vlekken en schitteren ze mooi. “Zoals de naam het zegt, is de Permaq Compact, een zeer compact toestel dat weinig ruimte inneemt in keukens of in technische ruimtes”, legt Hugo Verbist, sales engineer bij BWT uit. “De Permaq demineraliseert het water volgens het principe van omgekeerde osmose. Hierbij wordt water onder druk door een membraan gepompt, waardoor enkel watermoleculen worden doorgelaten. Andere componenten zoals zouten, organische moleculen of micro-organismen zoals virussen of bacteriën worden tegenhouden.”

De slimste waterontharder

De waterontharder Rondomat DUO 6-DVGW werd geïnstalleerd om de kwaliteit van het water in de  volledige installatie van de Triamantsite te verzekeren en om het risico op kalkaanslag en corrosie tot een minimum te beperken. ”De Rondomat DUO is zeer gegeerd in woon- en zorgcentra, ziekenhuizen, scholen en sporthallen, omdat het op termijn de meest verstandige en de meest goedkope keuze is.”, weet Hugo Verbist. “De Rondomat DUO is immers een zeer ‘slimme’ waterontharder, en daardoor ook de zuinigste in zijn klasse: zijn kleine meerprijs wordt dikwijls binnen het half jaar terugbetaald door het minimaal verbruik aan zout en spoelwater. De Rondomat DUO houdt er namelijk rekening mee dat er in het dagelijks sanitaire waterverbruik korte piekmomenten voorkomen, eet en onthoudt die verbruiken continu via een ‘smart metering’-systeem en gaat, in functie van die opgemeten verbruiken, steeds zo werken dat hij optimaal rendeert en zo min mogelijk zout en regenereerwater verbruikt.”

Contact BWT

BWT logo

 

BWT 02 BWT 03
Triamant