Office KGDVS ontwerpt nieuwe brouwerij Brussels beer project

 Office KGDVS ontwerpt nieuwe brouwerij Brussels beer project

De nieuwe brouwerij van Brussels Beer Project wordt ontworpen door Office KGDVS, het architectenbureau van Kersten Geers en David Van Severen. Dat meldt De Standaard. Het gebouw zal ook toegankelijk zijn voor het publiek.

Brussels Beer Project maakte voor de zomer bekend dat het in 2020 een tweede brouwerij zou openen aan het Anderlechtse Biestebroekdok, langs het Kanaal. De brouwerij die ze vijf jaar geleden opstartten in de Dansaertstraat bleek al snel te klein, waardoor voor de productie moest worden uitgeweken naar Limburg.

Voor het ontwerp werd een architectuurwedstrijd uitgeschreven, die werd gewonnen door het Brusselse architectenbureau Office KGDVS. Kersten Geers en David Van Severen ontwierpen een kleurrijk gebouw (een knipoog naar de al even kleurrijke etiketten van de bieren) dat door grote glaspartijen toont wat er binnenin gebeurt. De brouwerij zal net zoals deze in de Dansaertstraat vrij bezocht kunnen worden, en er komt ook een café. Brussels Beer Project hoopt er eind 2020 de eerste bieren te kunnen brouwen.

architecture 01 f2

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel