The Garden of Earthly door Libeskind bij Paleis Het Loo

The Garden of Earthly door Libeskind bij Paleis Het Loo

Van 2 april 2019 tot midden 2021 is bij Paleis Het Loo in Appeldoorn (NL) ‘The Garden of Earthly’ te zien.

De Pools/Amerikaanse architect Daniel Libeskind leverde vier monumentale hedendaagse kunstwerken beschikbaar voor de tuin. Het is de eerste keer dat hedendaagse kunst is te zien in de paleistuin.

The Garden of Earthly Worries’ is een presentatie van vier abstracte sculpturen die invloed van de mens in de natuur tonen. Elk van de ongeveer drie meter hoge fragmenten van een globe, vertegenwoordigen verschillende chemische verbindingen die bijdragen aan ons veranderend klimaat. Libeskind’s kunstwerk is ontworpen als een sculpturaal en conceptuele tegenhanger in de paleistuin uit de 17e eeuw die in die tijd de perfectie van de mens en natuur vertegenwoordigden.

Studio Libeskind in New York is bekend om zijn ontwerpen van musea en andere culturele en openbare gebouwen over de hele wereld, inclusief het Joods Museum in Berlijn en het masterplan voor de wederopbouw van het World Trade Center in New York. Daniel Libeskind is ook ontwerper van het Nederlandse Holocaustmonument voor namen in Amsterdam, dat in ontwerp is.

Het hoofdgebouw van Paleis Het Loo is gesloten voor renovatie en reconstructie tot het midden van 2021. Het Stallenplein en de tuin zijn open van april tot september. De presentatie ‘The Garden of Earthly Worries’ is onderdeel van ‘Paleis Het Loo, Open maar niet zoals gebruikelijk’ en zal een aantal jaren in de tuin te zien zijn. De sculpturen worden geproduceerd door Volumina in Turijn (I).

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel