Dynamische dialoog

Dynamische dialoog

Pieter Vermeersch combineert in zijn werk schilderkunst en architectuur en zoekt daarbij de relaties op tussen representatie, tijd, ruimte en kleur.

Pieter Vermeersch (°1973, Kortrijk) combineert in zijn werk schilderkunst en architectuur en zoekt daarbij de relaties op tussen representatie, tijd, ruimte en kleur. Buiten de grenzen van het doek resulteert zijn  onderzoek in grote ruimtelijke ingrepen die de ruimte manipuleren. De schilderkunstige installaties of graduele muurschilderingen scheppen picturale krachtige ervaringen die fysiek op de toeschouwer werken. Meer recent werkt Vermeersch met marmer waar hij schilderkunstig op ingrijpt en zo een nieuwe laag aanbrengt op de gekristalliseerde tijd van het materiaal.

Binnen de ruimtelijke ervaring vervaagt Vermeersch de scheiding tussen het twee- en driedimensionale, het niet-materiële en het tastbare, tijd en ruimte. Op die manier ontdek je een dynamische dialoog tussen verschijnen en verdwijnen. M brengt een grote tentoonstelling met nieuw werk en een selectief overzicht van zijn praktijk. Vermeersch vertrekt hiervoor van de specifieke museale en architecturale context van de tentoonstellingsruimtes.

  • 15/03/2019 tot 11/08/2019
  • M - Museum Leuven
  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :
  (nl)
  (fr)

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel