The Act Of Building 

The Act Of Building 

De tentoonstelling The act of building, een co-productie met het Vlaams Architectuurinstituut, presenteert het werkveld van BC architects & studies. 

Ze toont aan de hand van gereedschap, bouwmodellen, films en foto’s vier processen die leiden tot vier architecturale uitkomsten. Samen met de expo stellen de architecten hun gelijknamige boek voor dat de verhalen vertelt achter vier significante projecten en dieper ingaat op de nieuwe rol van de architect. 

BC materials toont het resultaat van circulaire productie van bouwmaterialen uit aarde, opgegraven op Brusselse werven. De objecten die hieruit voorkomen zijn te koop via een nieuw opgerichte coöperatie. Tijdens een workshop over het bouwen met aarde in CIVA van 1 tot 5 april 2019 maakten 30 universiteitsstudenten en 18 professionelen (architecten, aannemers, ingenieurs...) verschillende prototypes en stalen, die ook te zien zijn in de tentoonstelling.

The act of building is tegelijkertijd actie en discours. Het is de complexe inzet van een tijdelijke gemeenschap om een eigen infrastructuur te creëren. De architecten van BC doen hiervoor beroep op actoren met uiteenlopende achtergronden en competenties, en spreken verschillende materialen en technologieën aan. Bouwen heeft een impact op en is tegelijk een veruitwendiging van waarden en ideeën, ontstaan in een breed netwerk rond een specifiek project. Het bouwen draagt een veranderende kracht in zich, gestuwd door actie, verhaal en eindresultaat.

BC architects & studies — www.bc-as.org

  • BC materials — www.bcmaterials.org
  • DATUM vrijdag, 26 april, 2019 - zondag, 2 juni, 2019
  • OPENINGSUREN 10:30 - 18:00
  • PLAATS CIVA
  • TICKETS gratis toegang
  • COPRODUCTIE: BC architects — Vlaams Architectuurinstituut — CIVA
  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :
  (nl)
  (fr)

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel