Negotiating Ungers - The aesthetics of sustainability

Negotiating Ungers - The aesthetics of sustainability

In 1980 nam de Duitse architect Oswald Mathias Ungers deel aan een wedstrijd voor zonnehuizen in de Duitse gemeente Landstuhl. Ungers' ontwerp werd nooit uitgevoerd en raakte sindsdien in de vergetelheid. Niettemin heeft Ungers met dit project zijn opvattingen over een duurzame architectuur het scherpst gedefinieerd.

Het project vormt het uitgangspunt om zowel Ungers' werk als zijn concept van duurzaamheid opnieuw onder de loep te nemen. Tijdens een summer school in juli 2018 in het Ungers Archiv für Architekturwissenschaft in Keulen, werd het project geanalyseerd door studenten van de Faculteit Architectuur van de KU Leuven en van de Kunstakademie Düsseldorf.

Na de summer school besloten zes studenten om hun werk over dit onderwerp voort te zetten en de ideeën die in de discussies werden ontwikkeld verder uit te werken. De resultaten daarvan worden nu gepresenteerd in een tentoonstelling in CIVA. In plaats van een globale interpretatie van Ungers' project te geven, toont ze een verscheidenheid aan stemmen, reflecties en interpretaties met betrekking tot het ontwerp. Naast originele tekeningen van Ungers brengt de tentoonstelling ook installaties en analytische presentaties die het standpunt van Ungers over duurzaamheid kritisch toelichten.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel