Lezing : ASSEMBLE STUDIO

Lezing : ASSEMBLE STUDIO

Op vrijdag 27 september 2019 nodigen de Vlaamse Architectuur Academie (VAA) en Stadsbouwmeester Gent het internationale collectief Assemble Studio uit voor een lezing binnen de context van het Festival van de architectuur (F/a).

Projecten in dialoog met de gemeenschap

Assemble Studio is een interdisciplinair collectief gebaseerd in Londen dat werkt op het kruispunt van architectuur, design en kunst. Assemble werd opgericht in 2010 en heeft sindsdien een divers en bejubeld oeuvre uitgebouwd. De groep creëert steeds projecten in overleg met de gemeenschap waarvoor ze ontwerpt. In 2015 won Assemble de prestigieuze Turner Prize met een atypisch project in Liverpool. Ze transformeerden de Granby Street in de verwaarloosde wijk Toxteth van een probleemzone tot een dynamische, sociale en leefbare buurt. De dialoog met de bewoners en persoonlijke aanpak zorgde voor het slagen van hun project, in tegenstelling tot voorgaande pogingen van officiële instanties.

De VAA is het initiatief van de vijf Vlaamse universiteiten met opleidingen in het brede veld van de architectuur, namelijk KU Leuven, VUB, UGent, UHasselt en UAntwerpen. Regelmatig bundelen de vijf onderwijsinstellingen de krachten binnen de context van de VAA om projecten, tentoonstellingen en symposia te realiseren.

festivalvandearchitectuur.be

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel