Lezing - ACROSS | Nord

Lezing - ACROSS | Nord

In de lezingenreeks ACROSS geven de architecten van Nord op 26 november een lezing in deSingel.

Na vier jaar praktijk presenteren ze een overzicht van hun meest recente realisaties én een vooruitblik naar de toekomst. De gerenommeerde architect Marie-José Van Hee zorgt voor een gepaste introductie.

Valentin Bollaert en Pauline Fockedey ontmoetten elkaar tijdens hun studies aan het Institut supérieur d’architecture Saint-Luc in Doornik. Vier jaar geleden richtten ze Nord op, aanvankelijk om te kunnen deelnemen aan een wedstrijd. Sindsdien beschouwen ze hun samenwerking als een mogelijkheid om te experimenteren.

Beiden geven les, maar houden er een andere, complementaire benadering van doceren op na. Bollaert is gefascineerd door vorm en structuur in de architectuur, terwijl Fockedey – die een doctoraat afwerkt over het verband tussen politiek en architectuuronderwijs in België tussen de jaren 1960 en 1990 – eerder in onderzoek geïnteresseerd is.

De architecten willen zich niet in een bepaald programma specialiseren. Integendeel, ze houden er graag een brede waaier aan opdrachten op na. Zo voeren ze zowel opdrachten uit voor de publieke ruimte, als voor kleinere scenografieën. Recent namen ze deel aan enkele wedstrijden, zoals die voor een nieuw ontwerp voor ISELP (Institut supérieur pour l’étude du langage plastique) in Brussel, en voor een nieuwe scenografie voor de Galerie du Temps in Louvre Lens. Ze realiseren kleinschalige particuliere opdrachten, zoals de renovatie van het Café Caberdouche in Brussel en het brouwerijcafé L’Ermitage in Sint-Gillis.

Daarnaast zijn ze bezig met de renovatie van appartementen en stellen ze zich kandidaat voor grootschalige openbare aanbestedingen. Hiervoor werken ze tijdelijk samen met andere bureaus en kunstenaars, die ze vanaf het begin van het ontwerpproces bij het project betrekken. 'Samenwerken met mensen uit andere disciplines voedt het concept, relativeert het eigen vakgebied, en verrijkt het beroep', zo zijn ze van mening. Ze zien architectuur, eerder dan een doel op zich, vooral als een manier om een interessant denkproces te ontwikkelen.

https://desingel.be

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel