Cosmos

Cosmos

Ruimtelijke oproep van het Centrum voor Innovatie en Design (CID) in Grand-Hornu (België): dien een projectvoorstel in voor de grootschalige tentoonstelling Cosmos, gepland in oktober 2021.

Ruimtelijk betekent hier niet alleen ruim (je bent totaal vrij in de vorm van je voorstel), maar ook betreffende het heelal. De tentoonstelling Cosmos richt zich op werk van makers die de architectuur van het heelal en de natuurwetten daarin onderzoeken en bevragen.

Het Centrum voor Innovatie en Design (CID) in Grand-Hornu (Henegouwen, België) vraagt kunstenaars, ontwerpers, architecten en docenten design, kunst of architectuur om voor deze tentoonstelling, die plaatsvindt van oktober 2021 tot januari 2022, iets origineels van big bang-formaat te bedenken. Raak bevlogen door de geheimzinnige krachten van zwarte gaten, nevels, exoplaneten, zwaartekrachtgolven en de oerknal, duik in Einsteins algemene relativiteitstheorie of de kwantummechanica en bedenk een passend project voor dit machtig interessante onderzoeksdomein.

Deadline en aanmelden

Stuur een presentatietekst van maximaal 1500 tekens en tussen de twee en vijf foto’s. De aanvraag moet in ieder geval de volgende zaken bevatten:

  • een biografie van de maker
  • de naam van het project
  • de gebruikte materialen
  • de afmetingen

Mail je aanmelding naar Marie Pok van Grand-Hornu, uiterlijk op 31 december 2020.

http://www.cid-grand-hornu.be/

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel