Open call Belgisch-Nederlandse projecten

Open call Belgisch-Nederlandse projecten

De Nederlandse Ambassade in België nodigt Nederlanders en Belgen werkzaam in de culturele en creatieve sector op om tijdens de coronacrisis samen te blijven werken. De open call ‘De Wacht-Ruimte’ stelt hiervoor middelen beschikbaar.

‘Wij geloven dat grensoverschrijdende samenwerking - cultureel, maatschappelijk of politiek - in deze tijden belangrijker is dan ooit,’ aldus Hanna Oosterbaan, Cultureel attachée bij de Nederlandse Ambassade in België.

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor mensen werkzaam in de culturele en creatieve sector. Ook voor de samenwerking tussen Nederland en België zijn de gevolgen groot. De grenzen blijven nog voor onbepaalde tijd gesloten. ‘Een ramp voor veel Belgisch-Nederlandse producties en een streep door de rekening van kunstenaars die leven en werken tussen beide landen’, aldus Oosterbaan.

Innoverende partnerships

Ondanks de beperkende omstandigheden, roept de ambassade op om oude partnerschappen door te zetten en na te denken over nieuwe mogelijkheden voor samenwerking: ‘De huidige stilstand leidt tot veel nieuwe ideeën. Podcasts, online kunstverkoop, rondleidingen in musea via livestream, voorleessessies via skype, digitale leesclubs… De voorbeelden zijn legio. Wanneer de muren van ons ‘kot’ op ons af komen, blijken de mogelijkheden van technologie en digitale media grenzeloos. Die ervaring zal ook op de samenwerking tussen Nederlanders en Belgen een belangrijke impact hebben. Daarom gaan wij op zoek naar inspirerende voorbeelden van innoverende partnerships tussen beide landen.’

De Wacht-Ruimte stelt middelen ter beschikking voor Nederlands-Belgische partnerprojecten in tijden van COVID-19. Geïnteresseerden kunnen te allen tijde een aanvraag indienen via de website van de ambassade. De call eindigt op 31 augustus 2020. Ook de daaropvolgende Open Calls die de ambassade lanceert zullen worden aangepast zodat ze passen binnen de kaders van de door de overheid opgelegd maatregelen.

www.nederlandwereldwijd.nl

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel