UNBREAKABLE: Women in Glass

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f

  Belgisch kunstenaar Koen Vanmechelen cureert samen met de Franse Nadja Romain in Venetië een expo met 64 uitsluitend vrouwelijke kunstenaars.

  Via UNBREAKABLE: Women in Glass onderzoeken ze de onbreekbare fragiliteit van een nieuwe samenleving die verrijst uit het puin van een wereldwijde pandemie. De tentoonstelling wordt georganiseerd door Fondazione Berengo in een oude glasfabriek.

  ‘UNBREAKABLE - Women in Glass’ loopt van 5 september tot en met 7 januari 2021 op Murano, een Venetiaans eiland geliefd voor zijn eeuwenoude glasblaaskunst. De tentoonstelling brengt een ambitieuze line-up van kunstenaressen uit Europa, de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Azië. Ze onderzoekt de creatieve mogelijkheden van glas en de verrassende diversiteit van kunstwerken gecreëerd door vrouwelijke kunstenaars. De curatoren maakten een selectie uit het indrukwekkende 30 jaar oude archief van Berengo Studio, in combinatie met nieuwe sculpturen die gemaakt werden in de naweeën van de lockdown.

  Voor Koen Vanmechelen is het vertrouwd terrein. Venetië en zeker Murano zijn zowat zijn tweede thuis. Al meer dan 20 jaar werkt de Belgische kunstenaar er in de glasovens van de bekende Berengo Studio en neemt hij deel aan verschillende tentoonstellingen, als kunstenaar en curator. “In al die jaren heb ik vele vrouwelijke kunstenaars ontmoet. Nog veel te vaak staan ze aan de zijlijn van de kunstwereld. Het is hoog tijd dat de creativiteit en ziel die ze vertalen in hun werk, aangewakkerd door het vuur van de ovens, het juiste platform krijgt.”

  www.fondazioneberengo.org

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel