InterSolution 2021 gaat door!

10e editie solarvakbeurs op 27 en 28 januari in Flanders Expo Gent

10e editie solarvakbeurs op 27 en 28 januari in Flanders Expo Gent

Wie actief is in de solarindustrie heeft 27 en 28 januari beslist gemarkeerd in de agenda. Dan vindt de tiende editie plaats van InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux. Gedurende twee dagen bundelt Flanders Expo Gent de belangrijkste specialisten uit de branche onder één dak: van aanbieders van zonnepanelen tot energieopslag, montagesystemen en monitoringsoftware. Uiteraard zullen alle nodige maatregelen in de strijd tegen Covid-19 worden toegepast om een veilige jubileumeditie van de vakbeurs, voor zowel bezoekers als exposanten, te waarborgen. 

Het zijn uitzonderlijke tijden en dus wordt het ongetwijfeld ook een bijzondere beurseditie. “InterSolution 2021 belooft het evenement te worden waar alle professionals in de solarsector naar uitkijken”, aldus beursmanager Delphine Martens. “Want ondanks alle technologische hulpmiddelen, zoals videoconferenties en chats, blijft de beurs het meest efficiënte platform om nieuwigheden voor te stellen en te ontdekken, en om vruchtbare zakenrelaties te ontwikkelen.”

Veiligheid is de prioriteit

Dankzij de jarenlange ervaring en een feilloze toepassing van het sanitaire protocol staat de organisatie garant voor een professionele en veilige beurs. De belangrijkste maatregelen tijdens InterSolution 2021:

  • 1,5 meter afstand tussen bezoekers
    InterSolution voorziet voldoende ruimte op de beursvloer en een uitgestippeld wandelparcours met een gescheiden in- en uitgang. Alle aanwezige bezoekers en exposanten worden geregistreerd en geteld, hierdoor is de hoeveelheid mensen altijd passend.
  • Extra hygiëne
    Belangrijke contactpunten worden regelmatig gedesinfecteerd. De organisatie maakt vaker schoon en biedt centrale desinfectiepunten. De hal wordt goed geventileerd.

Daarnaast gelden ook bij InterSolution de algemene richtlijnen, zoals het dragen van een mondmasker, geen handen schudden, afstand bewaren, regelmatig handen wassen, geen contante betaling bij de foodbar en thuis blijven in geval van koorts of andere symptonen.

Zonne-energie in tijden van corona

Ondanks deze uitdagende tijden houdt de zonne-energiesector in de Benelux relatief goed stand. En net door de impact van deze gezondheidscrisis begint het besef neer te dalen dat de zonne-energiesector een belangrijke bijdrage kan leveren aan een meer duurzame wereld na corona. 

In Vlaanderen en Nederland blijft het aantal grootschalige zonnedaken en zonneparken toenemen. Met die opmars groeit ook de behoefte aan professionele onderhouds- en monitoringbedrijven. Ook voor montagesysteemfabrikanten bieden nieuwe markten zich aan: van indak tot opdak, van grondgebonden tot drijvend en van statisch tot zonvolgend. Fabrikanten van omvormers voegen steeds meer nieuwe functies toe en maken van omvormers de spil in het energiemanagement van woningen en andere gebouwen. Naast zonnestroom heeft ook zonnewarmte een steeds groter potentieel voor de verduurzaming in België en Nederland. Daarom is het ontwikkelen en delen van kennis erg belangrijk.

Kortom, InterSolution 2021 brengt opnieuw een allesomvattend overzicht van innovaties op het vlak van batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechnieken, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, PV-modules, regulatoren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen…

Jubileumeditie

De vakbeurs vindt in 2021 voor de tiende keer plaats. Al in 2008, nog voordat de Vlaamse zonnepanelenmarkt tot recordhoogte zou stijgen, nam beursorganisator Delphine Martens het initiatief voor de allereerste zonne-energievakbeurs in de Benelux. Intussen is de solarmarkt volwassen geworden en is InterSolution uitgegroeid tot dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux.

InterSolution is een vaste afspraak geworden voor iedereen die professioneel in aanraking komt met de solar business en die op de hoogte wil zijn van de laatste nieuwe ontwikkelingen in België en Nederland, zoals elektriciens, solarteurs, fabrikanten, bouwaannemers, installateurs, studiebureaus, dakwerkers, loodgieters, architecten, verdelers, verwarmingstechnici, openbare besturen en andere solarprofessionals actief in consultancy, hernieuwbare energie of zwembaden.
Delphine Martens: “Het is van belang te onderstrepen dat we altijd bijzonder sterk hechten aan het exclusieve karakter van de vakbeurs. We weren consumenten door telkens een buitengewoon zorgvuldige selectie van bezoekersprofielen toe te passen.”

Grote namen

InterSolution 2021 wordt een gelegenheid om klanten en relaties eindelijk nog eens persoonlijk te ontmoeten, in veilige omstandigheden. Uit een rondvraag blijkt dat daar een grote behoefte aan is. Delphine Martens: “Vele exposanten grijpen de vakbeurs aan om de markt te doen heropleven. We zijn dan ook blij dat vooraanstaande spelers hun aanwezigheid weer hebben bevestigd.” Deelnemende exposanten tot nu toe zijn: SMA, Esdec, Huawei, Q-Cells, Premium Mounting Technologies, SolarEdge, Avasco, Battery Supplies, Sadef, Wattkraft, Growatt, Rexel, Cebeo, Baywa r.e., Krannich Solar, Van der Valk Solar Systems, Xemex, VDH Solar, PV Cycle…

Voor veel standhouders is de tweedaagse vakbeurs – met laatavondopenstelling op woensdag – de voornaamste toegangspoort tot de Belgische solarmarkt, om nieuwe leads en projecten binnen te halen en om bestaande relaties te onderhouden. “InterSolution is elk jaar de eerste solarvakbeurs op de kalender. Het begin van het jaar is een interessante periode voor commerciële uitwisselingen en om het aanbod van het nieuwe jaar voor te stellen”, aldus Delphine Martens.
Geïnteresseerde standhouders kunnen zich nog steeds aanmelden via  of via de website www.intersolution.be (https://intersolution.be/nl/exposeren/exposeren).

Praktisch

De vakbeurs InterSolution vindt plaats in Hal 8 in Flanders Expo Gent (België). Op woensdag 27 januari is de beurs geopend van 9.30 uur tot 20 uur. Op donderdag 28 januari zijn de openingstijden 9.30 uur tot 18 uur. Vooraf registreren voor een gratis bezoek aan InterSolution 2021 is noodzakelijk en kan op de website www.intersolution.be via ‘Bezoeken’ en ‘Uitnodigingsaanvraag’ (https://intersolution.be/nl/bezoeken/uitnodigingsaanvraag). Op de website vind je ook regelmatig een update van de deelnemende exposanten.

VIDEO – Zo zag InterSolution 2020 eruit: https://youtu.be/Bidz9yR3lHc

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel