De parketbeurs scoort… zonder parketfederatie

De parketbeurs scoort… zonder parketfederatie

De èchte parketmeesters waren  present op EFWEX ‘18

Je hoort het tegenwoordig almaar vaker na een vakbeurs: ‘de kwaliteit van de bezoekers was uitstekend maar de opkomst viel wat tegen’. En dan rijst de vraag: is dat nu positief of negatief? Voortgaande op de reacties van verschillende bedrijven die geïnvesteerd hebben in een stand op EFWEX 2018 kan je alleen maar zeggen: mooi! Exposanten hebben geen boodschap aan nieuwsgierigen en ze hebben nog minder tijd voor toeristen. Dus ja! Wanneer je een beurs organiseert in een branche van specialisten, dan kan je maar beter hopen dat de opkomst bestaat uit specialisten. Al de rest is ‘kaf’. Het ‘koren’ was er!

Een branche van en voor specialisten

EFWEX 2018 werd, net zoals de twee vorige edities, georganiseerd door de uitgeversgroep achter Floor Forum en  Floor Forum International. De doelstelling van de vakbeurs ligt helemaal in de lijn van de doelstelling van de vakbladen: het bijeenbrengen van vraag en aanbod in een erg gespecialiseerde sector. Het accent ligt op ‘hout’, zoveel is zeker. En ‘hout’ is één van de vele materialen, die een groeiende rol speelt in de bouwsector. De toepassing van hout in de bouw, of het nu over constructie of decoratie gaat, trekt meteen ook een hele resem aanverwante sectoren op gang: gereedschappen, chemische producten voor de plaatsing, de afwerking, het onderhoud, machines…

Complementaire media

Al die sectoren profiteren mee van de groei! Wanneer we dan uit die houtbranche de ‘houten vloeren en aanverwanten’ gaan filteren, selecteren we een stukje dat alweer kleiner, maar vooral nòg gespecialiseerder is. De vakbeurs EFWEX en de vakbladen van de uitgever/organisator brengen samen al decennia lang de actoren, aanbieders en afnemers, van die gespecialiseerde sector bij elkaar. Alles wat bestaat, alles wat nieuw is, technische aspecten, trends op decoratief vlak… de vakbladen en de beurs zijn op dat vlak complementair.

Waarom EFWEX?

De vakbladen doen het goed. Ze zijn volgens zowel de producten/leveranciers als de lezers erg up to date en houden de sector perfect op de hoogte. Een venster op de markt dus! Wanneer de vakbladen het goed doen, is de beurs overbodig, toch? Allerminst! Niet alleen is EFWEX in deze contreien de énige beurs in zijn genre, het is ook de enige plek waar collega-leveranciers, bevriende fabrikanten, vakmensen en architecten elkaar in levende lijve ontmoeten. Een noodzakelijk moment van reflectie op een gezellige, ontspannen manier. De combinatie van kennisvergaring en het onderhouden van relaties.

‘Koren’ vraagt aandacht

En als je dan op een treffen zoals EFWEX er een was, alleen maar specialisten over de vloer krijgt, tja, dan moet je die koesteren. Vakmensen, en dan zeker parqueteurs, willen ‘gesoigneerd’ worden. De beursorganisatie deed dat met gratis eten en drank, een nocturne met Braziliaanse danseressen en een open Gin bar en hippe dansmuziek, waarvan iedereen genoten heeft, een hele resem ‘attenties’ en deelname aan een gratis festival dat ze in de zomer van dit jaar nog tegoed hebben. En hoe doen de standhouders dat dan? Door hun kostbare tijd zo minutieus mogelijk te spenderen aan de dingen die tellen: ‘to make each moment count!’ De reacties van de tevreden standhouders liegen er niet om: de één had geen tijd voor een plaspauze (niets menselijks is ons vreemd), de ander kreeg pas ergens rond 16.00 uur een eerste moment om een hapje te eten. Ongezond! Dat wel, maar het leverde op. Een Nederlandse machine fabrikant  die met een brede glimlach na afloop van de beurs meedeelt dat hij meer machines heeft verkocht op EFWEX 2018 dan op Domotex, eerder dit jaar: daar doen we het voor, toch? En ja, dat krijg je wanneer er meer vakmensen dan toeristen rond lopen. Het gros van de standhouders was tevreden over verschillende nieuwe contacten met vooruitzichten op een duurzame samenwerking. ‘Maar’, zo luidde her en der, ‘het hadden er veel  meer mogen zijn’.

http://www.european-floor-and-wall-exhibition.eu

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :
  (nl)
  (fr)

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel