Vandersanden Group - één van Belgium’s Best Managed Companies

Vandersanden Group - één van Belgium’s Best Managed Companies

Deloitte Private en Econopolis kozen op vrijdag 27 april Vandersanden Group als één van de zeven Belgische Best Managed Companies. Samen met CE+T, EASI, E.D.&A., LVD, Protime en Vanbreda Risk & Benefits wordt Vandersanden Group erkend als Belgische privéonderneming die erin slaagt om een heldere strategie, sterke competenties, betrokkenheid bij het bedrijf en duurzame groei te combineren.

Duurzame innovatie

Het juryrapport benoemt met name de onderscheidende manier waarop Vandersanden omgaat met duurzaamheid en dat vertaalt in innovatie. Het grootste baksteen producerende familiebedrijf van Europa spant zich onder meer in voor milieu (CO2-reductie, groene-stroomproductie en ecologische baksteenstrips), maatschappij (door Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en mensen (klanten, leveranciers en medewerkers, door tal van initiatieven voor de Great Place To Work- ambitie).

CEO Jean-Pierre Wuytack, de derde generatie in het familiebedrijf, accepteerde met genoegen de erkenning: “Het bewijs dat Vandersanden ‘goed bezig’ is, door succesvol de juiste waarden in de bedrijfscultuur te implementeren. We willen een voorbeeldbedrijf zijn, op alle fronten. Daarvoor moet je investeren in mensen en middelen, niet bezuinigen of besparen. We zijn een goed winstgevend bedrijf, maar winst is niet het doel.”

De familiale steenbakkerij uit Spouwen-Bilzen ontwikkelde zich de afgelopen jaren in de stagnerende sector door autonome groei en overnames tot een groep van negen productie-eenheden in België, Nederland en Duitsland, met 650 medewerkers, aldus Wuytack: “Maar hoe groot we ook zijn, we blijven één grote familie.”

Aan de verkiezing ging een strenge en onafhankelijke selectieprocedure vooraf, gefaciliteerd door Deloitte Private (adviseur en ondersteuner van grote en kleine privéondernemingen). Een onafhankelijke jury, bestaande uit Geert Noels (financieel-economisch adviseur Econopolis), Françoise Chombar (CEO Melexis) en Rik Vera (CEO Nexxworks) beoordeelde de managementcapaciteiten en -praktijken van de bedrijven. Het label 'Best Managed Companies' moet uitgroeien tot een internationaal teken van kwaliteit en uitmuntendheid. Het programma werd 25 jaar geleden in Canada ontwikkeld en al uitgerold in Chili, Ierland, Mexico, Nederland en Italië.

Binnenkort wordt het ook gelanceerd in Duitsland, Frankrijk, China en Japan.

www.vandersanden.com

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :
  (nl)
  (fr)

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel