Coronacrisis

Coronacrisis

Twee op de drie bouwbedrijven opnieuw aan de slag (Bouwunie)

​​​​​​​Twee op de drie bouwbedrijven zijn deels of volledig aan het werk. Dat meldt sectororganisatie Bouwunie, die de bouw-kmo's vertegenwoordigt, woensdag na een bevraging van 1.066 bouwbedrijven.

Het gaat om een stijging. Twee weken eerder was maar 41 procent aan de slag. "De bouw start deels voorzichtig terug op, maar blijft voor een derde volledig stilliggen", klinkt het in een persbericht.

Bouwunie vraagt daarom een aanpassing van de maatregelen om veilig te kunnen werken bij particulieren in bewoonde woningen. Nu is dat verboden, maar Bouwunie wil dat het opnieuw mogelijk wordt, mits het gebruik van bijkomende beschermingsmiddelen en afspraken om besmettingsgevaar tot een minimum te herleiden.

Bouwunie vraagt voorts onder meer een belastingvermindering van 15 procent voor alle werken (nieuwbouw en renovatie) waarop nu geen verlaagd btw-tarief van 6 procent kan toegepast worden. Ook op het wenslijstje staat de mogelijkheid tot meer overuren, die ook fiscaal gunstig behandeld moeten worden.

Volgens Bouwunie heeft 87 procent van de bouwbedrijven met werknemers deels of volledig tijdelijke werkloosheid aangevraagd.

www.bouwunie.be

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel