Recticel bouwt aan de Werf van de toekomst met Living Tomorrow

Recticel bouwt aan de Werf van de toekomst met Living Tomorrow

Iedereen kent Living Tomorrow wel van het Huis van de Toekomst in Vilvoorde. Hoe zullen we morgen wonen, bouwen of energie besparen? Hoe zien de steden van de toekomst eruit? Hoe evolueert de bouwindustrie? En wat met verdere digitalisatie van het bouwproces? Jaarlijks geeft Living Tomorrow meer dan 150.000 bezoekers een antwoord op deze en andere boeiende vragen.

Recticel Insulation en Living Tomorrow slaan de handen in elkaar voor de bouw van een nieuwe innovatiecampus en een Hotel van de Toekomst. In dit hightech concept worden zowel thermische als akoestische isolatieoplossingen van Recticel ingezet.

Duurzame innovatie is één van de belangrijkste drijfveren van alle onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen van Recticel. Efficiënte isolatie is de kern van ons Sustainability programma, want duurzame isolatie uit zich in minder energieverbruik en CO2-uitstoot.

Naast duurzaam bouwen staat ook technologie hoog op de agenda van Living Tomorrow. De digitale transformatie van de bouwsector is een feit en dit biedt alleen maar opportuniteiten voor Recticel en bouwprofessionals. “Living Tomorrow is voor Recticel Insulation een innovatielab om nieuwe technieken en tools te onderzoeken en zo onze innovatieve isolatieconcepten verder vorm te geven. In het project Werf van de toekomst analyseren we samen met partners de verdere digitalisatie van het bouwproces en vooral de meerwaarde voor de aannemers en architecten. Innovatie en technologie in de bouwsector gaan ook steeds meer hand in hand. Denk maar aan 3D printen, robotica, BIM, drones… maar nog te vaak is de toegevoegde waarde voor de bouwprofessionals zoek”, zo verduidelijkt Peggy Matthys, Head of Marketing bij Recticel Insulation.

De Werf van de toekomst maakt technologie tastbaar en geeft een nieuwe dimensie aan het bouwproces.

Binnenkort kan je de Werf van de toekomst bezoeken, maar wil je nu al weten wat duurzaam bouwen in de toekomst betekent?

Volg het livestream event vanuit Living Tomorrow op donderdag 25 maart

Talrijke bezoekers ontvangen bij Living Tomorrow in Vilvoorde is voor het ogenblik helaas niet mogelijk omwille van de coronapandemie. Als alternatief organiseert Living Tomorrow, samen met Recticel Insulation en andere partners, een livestream event op donderdag 25 maart om 19 u. Tijdens deze livestream behandelen verschillende sprekers (Recticel Insulation, Living Tomorrow, NAV, C‑Innovation, Fluvius, Holcim en Schüco) een aantal topics over duurzaam bouwen volgens de energiedoelstellingen 2050. Binnenkort kunt u zich registreren om deze livestream te volgen.

Over Recticel Insulation

Recticel Insulation is een betrouwbare en ervaren isolatiepartner die hoogwaardige oplossingen aanbiedt om het dagelijks comfort van de eindgebruiker te garanderen. Recticel zet in op nieuwe en steeds betere isolatieoplossingen die het resultaat zijn van ervaring, vakmanschap en passie voor polyurethaan. De isolatiefabrikant is internationaal actief en opereert vanuit 7 Europese productiesites. De Recticel-isolatieproducten en -oplossingen zijn zowel in de bouwhandel als in doe het-zelfzaken verkrijgbaar.

Recticel Insulation maakt deel uit van de beursgenoteerde Recticel Groep, een toonaangevende Europese speler op het vlak van polyurethaanoplossingen. Recticel is vooral actief in de meubel- en bouwindustrie en stelt wereldwijd 4270 mensen tewerk in 20 landen.

www.recticelinsulation.com

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2021 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel