Duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst van ASSA ABLOY

Duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst van ASSA ABLOY

In de periode van 2015 tot 2020 voltooide ASSA ABLOY haar duurzaamheidsprogramma én overtrof ze de meeste van haar doelstellingen op het vlak van gezondheid, veiligheid, energie, water en efficiëntie van materialen, terwijl tegelijkertijd minder afval werd geproduceerd. Een mooi resultaat voor een groep die duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst heeft staan.

Hoogtepunten van 2020

Uit het gloednieuwe duurzaamheidsverslag blijkt dat ASSA ABLOY vooruitgang boekte in het merendeel van de rapportagegebieden. “Onze voortdurende aandacht voor gezondheid en veiligheid werpt zijn vruchten af en houdt onze medewerkers en stakeholders veiliger. Het aantal letsels ging daardoor met 16 % naar omlaag”, klink het trots. Ook de totale uitstoot van broeikasgassen werd met 16 % verminderd, dankzij de toegenomen energie-efficiëntie en -productiviteit en door nieuwe technologische verbeteringen. De waterintensiteit daalde in de loop van het jaar met 8 % en de energie-intensiteit nam met 10 % af. Eind 2019 beschikte de groep over 325 geverifieerde en gepubliceerde milieuproductverklaringen. Er werden ook 1.175 duurzaamheidsaudits uitgevoerd bij rechtstreekse materiaalleveranciers in lagelonenlanden.

Nieuw ambitieus duurzaamheidsprogramma

Voor 2025 stelde ASSA ABLOY een nieuw en ambitieus duurzaamheidsprogramma op. Dit bouwt verder op de kracht en de vooruitgang van eerdere duurzaamheidsprogramma’s die telkens over vijf jaar lopen. Het nieuwe programma legt de lat nog hoger voor alle indicatoren en vormt een aanvulling op de verbintenissen van de groep op lange termijn om tegen 2030 haar emissies tot de helft terug te brengen, en tegen 2050 helemaal geen emissies meer voort te brengen.

Meer weten

Download het ASSA ABLOY duurzaamheidsverslag 2020 en kom meer te weten over de vooruitgang die tot nog toe werd geboekt en over de toekomstige ambities.

Meer info vindt u op: www.assaabloyentrance.be  

 

ASSA ABLOY Entrance Systems is een toonaangevende leverancier van geautomatiseerde toegangsoplossingen voor een efficiënte stroom van goederen en personen. Met onze over de hele wereld bekende productmerken Besam, Crawford, Albany en Megadoor bieden wij producten en diensten aan voor eindgebruikers die hun activiteiten veilig, beveiligd, comfortabel en duurzaam willen uitvoeren.

ASSA ABLOY Entrance Systems is een afdeling van ASSA ABLOY.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2021 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel