VELUX Groep slaat handen in elkaar met Hydro om koolstofuitstoot in zijn producten te verminderen

VELUX Groep slaat handen in elkaar met Hydro om koolstofuitstoot in zijn producten te verminderen

VELUX Groep en Hydro zijn overeengekomen om samen de CO2-uitstoot per kilo aluminium te reduceren, wat bijdraagt aan de doelstelling van VELUX Groep om de uitstoot van de waardeketen tegen 2030 te halveren.

Het doel van de samenwerkingsovereenkomst is dat VELUX tegen 2030 minder dan 2,0 kg koolstof per kilogram aluminium zal uitstoten – dat is minder dan een vijfde van het Europese gemiddelde van 11,3 kg. De ambitieuze doelstelling omvat de volledige aluminium waardeketen en is gebaseerd op het gemiddelde van alle geëxtrudeerde aluminiumcomponenten die Hydro aan VELUX levert. VELUX verwacht dat de samenwerking reeds tegen het einde van 2022 zal resulteren in een CO2-reductie van 15.000 à 20.000 ton.

Aangezien meer dan 94 procent van de CO2-voetafdruk van VELUX Groep afkomstig is van materialen die in de producten worden verwerkt, is een samenwerking in de waardeketen van cruciaal belang om de scope 3-emissies tegen 2030 te halveren. (Deze doelstelling komt bovenop een doelstelling van 100 % reductie voor scope 1- en 2-emissies, eveneens tegen 2030.)

“Aangezien gebouwen verantwoordelijk zijn voor bijna 40 procent van de CO2-uitstoot, is het essentieel dat de materialen die erin worden verwerkt duurzamer worden. De beslissing om koolstofarm aluminium in onze producten op te nemen brengt ons een stap dichter bij het bereiken van de meest uitdagende duurzaamheidsdoelstelling van VELUX Groep, namelijk onze scope 3-emissies tegen 2030 met 50 procent verminderen”, zegt Tina Mayn, Executive Vice President, Producten en innovatie van VELUX Groep.

Dankzij het gebruik van de koolstofarme producten Hydro REDUXA® en Hydro CIRCAL® vermindert de CO2-uitstoot per kilo aluminium die voor de productie van VELUX dakvensters, platdakvensters en accessoires (rolluiken en zonwering) vereist is.

“Hydro REDUXA en Hydro CIRCAL zijn ontworpen om onze klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Consumenten en eindgebruikers van onmisbare bouwmaterialen zoals ramen zullen in de toekomst nog klimaatbewuster worden. Hydro en VELUX nemen daarom hun verantwoordelijkheid op voor de hele waardeketen. We zijn enthousiast over de intensievere samenwerking en kijken uit naar toekomstige ontwikkelingen”, zegt Paul Warton, Executive Vice President verantwoordelijk voor de business area Hydro Extrusions.

Over de samenwerkingsovereenkomst

Hydro REDUXA wordt gemaakt met behulp van hernieuwbare energiebronnen uit water, wind en zon, en op basis van superefficiënte elektrolysetechnologie. Hydro CIRCAL wordt ook geproduceerd met behulp van hernieuwbare elektriciteit. Het is bovendien gemaakt van minstens 75 procent gerecycleerd, post-consumer aluminium schroot. Hydro REDUXA® en Hydro CIRCAL stoten respectievelijk 4,0 kg en 2,3 kg CO2 uit per kilo aluminium.

VELUX Groep en Hydro hebben een overeenkomst om verder samen te werken en zo de koolstofemissiereducties in aluminium te optimaliseren.

Over Hydro

Hydro is een toonaangevend aluminium- en energiebedrijf dat ondernemingen en partnerschappen uitbouwt met het oog op een duurzamere toekomst. Hydro ontwikkelt industrieën die ertoe doen voor mens en samenleving. Sinds 1905 zet Hydro natuurlijke hulpbronnen om in waardevolle producten voor mensen en bedrijven. Zo creëert het een veilige werkplek voor zijn 30.000 medewerkers op meer dan 140 locaties in 40 landen. Vandaag bezit en exploiteert het verschillende bedrijven en investeert het in duurzame industrieën. Hydro is aanwezig in een groot aantal marktsegmenten voor aluminium en metaalrecycling, naast energie en hernieuwbare energiebronnen. Het biedt een unieke schat aan kennis en deskundigheid. Hydro wil de weg wijzen naar een duurzamere toekomst en meer leefbare samenlevingen creëren door natuurlijke hulpbronnen op innovatieve en efficiënte wijze aan te wenden voor de ontwikkeling van producten en oplossingen.
​Ga voor meer informatie naar hydro.com.

Over VELUX Group

Al meer dan 80 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door daglicht en frisse lucht binnen te brengen via het dak. Ons productengamma omvat dakvensters en modulaire lichtstraten, decoratieve gordijnen, zonwering en rolluiken, alsook installatie- en smart-home-oplossingen. Deze producten zorgen voor een gezond en duurzaam binnenklimaat om te werken en te leren, om te ontspannen en te genieten. We zijn actief op wereldniveau met verkooppunten en productieafdelingen in meer dan 40 landen en tellen wereldwijd ongeveer 12.500 werknemers. De VELUX Groep is eigendom van VKR Holding A/S, een besloten vennootschap die een volle dochteronderneming is van charitatieve instellingen zonder winstoogmerk (THE VELUX FOUNDATIONS) en van een familie. In 2021 haalde de VKR Holding een omzet van 3,5 miljard euro en THE VELUX FOUNDATIONS doneerde 244 miljoen euro aan goede doelen.

​Meer lezen over de carbon footprint reduction targets (scope 1, 2 and 3 emissions) van VELUX Groep.

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel