Bouwvergunning kan in Brussel nu volledig online aangevraagd worden

Bouwvergunning kan in Brussel nu volledig online aangevraagd worden

Sinds 6 oktober kunnen stedenbouwkundige vergunningen in het Brussels Gewest online worden aangevraagd. Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet ziet dit als een grote stap voor het digitaliseren en efficiënter maken van stedenbouwkundige procedures.

De vergunning aanvragen kan via de daarvoor ontwikkelde applicatie MyPermit van urban.brussels en het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG). Voorheen moesten Brusselaars vijf exemplaren van de aanvraag neerleggen bij de administratie aan de Kunstberg, samen met alle stedenbouwkundige plannen.

De tool om een stedenbouwkundige vergunning online aan te vragen werd ontwikkeld door urban.brussels en het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG). Vanaf vandaag is het mogelijk om via de website mypermit.urban.brussels een aanvraag online in te dienen en op te volgen. Wie wil bouwen, hoeft dus niet langer ter plekke vijf papieren exemplaren in te dienen.

"Elk jaar worden er gemiddeld 800 stedenbouwkundige vergunningsaanvragen ingediend bij urban.brussels. Voortaan kan dat online via het MyPermit-platform. Dat is een grote stap voorwaarts. Door in te zetten op digitalisering en automatisering kunnen we de stedenbouwkundige procedures sneller, efficiënter en kwalitatiever laten verlopen", verklaart staatssecretaris Smet.

De online tool is voorlopig enkel te gebruiken voor stedenbouwkundige aanvragen op gewestelijk niveau. In een volgende fase, waarschijnlijk in de loop van 2023, moet het ook mogelijk worden om de aanvragen op gemeentelijk niveau digitaal te laten verlopen.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel