banner

Antwerpen verwelkomt nieuw paviljoen over stadsontwikkeling

Antwerpen verwelkomt nieuw paviljoen over stadsontwikkeling

Het MAS verwelkomt in het voormalige Diamant-paviljoen een nieuwe buur.

Het paviljoen Antwerpen Morgen vertelt het verhaal over de stadsontwikkeling van Antwerpen. Bezoekers ontdekken er hoe de stad doorheen de tijd geëvolueerd is en wat er in de toekomst nog staat te gebeuren.

De nieuwe tentoonstelling over stadsontwikkeling die hier getoond wordt, visualiseert niet enkel de historische groei van de stad, maar laat bezoekers ook kennismaken met de projecten die het Antwerpen van morgen vormgeven. Via een digitale muur kunnen bezoekers meer dan 100 stadsontwikkelingsprojecten ontdekken. Daarnaast zijn er maquettes, plannen en filmpjes die de toekomst van de stad tot leven laten komen.

Digitale muur

Blikvanger van de tentoonstelling is de grote digitale muur. Hier kunnen meerdere bezoekers tegelijkertijd op een speelse manier meer dan 100 stadsontwikkelingsprojecten verkennen. Daarnaast wordt de groei van de stad heel snel zichtbaar op digitale historische kaarten. De verschillende historische kaarten van 1600, 1770, 1850, 1920 en 1960 schuiven vlot over de huidige kaart van Antwerpen. Zo is de driehoekige vorm van het Stadspark bijvoorbeeld eenvoudig terug te brengen naar de tijd van de Spaanse omwalling. Nooit eerder was dit zo makkelijk te bekijken.

De tentoonstelling belicht ook 5 actuele stadsontwikkelingsprojecten in detail:

  • het Eilandje, dat als grensgebied tussen stad en haven een interessant voorbeeld vormt voor stadsontwikkeling aan het water;
  • de Noorderlijn, waar de hedendaagse uitdagingen van mobiliteit en infrastructuur samenkomen;
  • het stadhuis, dat de komende jaren een grondige renovatie ondergaat;
  • het onderzoek Labo XX, een enorme proeftuin voor experimenten inzake duurzame en innovatieve stadsvernieuwing in de 20ste-eeuwse gebieden buiten de Ring;
  • de Gedempte Zuiderdokken, waar het ontwerp voor een nieuw park wordt voorgesteld.

Tot slot staat er om de 3 maanden een nieuw project in de kijker. Nieuw Zuid, waar duurzame stadsontwikkeling centraal staat, bijt de spits af.

architecture 01b ful

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Alsembergsesteenweg 842
BE - 1180 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties : Bea Buyse

+32 (0)477 77 93 68

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2018 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Alsembergsesteenweg 842, BE - 1180 Brussel