Nieuw initiatief linkt architecten met huizenkopers voor een zorgeloze aankoop en verbouwing

Nieuw initiatief linkt architecten met huizenkopers voor een zorgeloze aankoop en verbouwing

Huizenkopers weten vaak niet waar ze aan beginnen bij de aankoop van hun droomwoning of bouwgrond. Op immoFILTER (https://www.immofilter.be) vinden ze in enkele clicks de juiste architect die met hen meegaat op huisbezoek en bijstaat met technisch advies. Zo kunnen ze kopen en/of verbouwen met een gerust hart.

Ontwikkeld samen met architecten (klik hier voor de uitlegvideo)

Nicolas & Lukas hebben in samenwerking met een groep Leuvense architecten immoFILTER ontwikkeld.

Lukas: “Uit eigen onderzoek weten we dat mensen vaak bij een architect aankloppen pas na de aankoop van hun woning, met onrealistische budgetten in gedachten.”

Nicolas: “Ik en m’n vrouw hebben destijds gekocht zonder technisch inzicht. Achteraf hadden we aan sommige aspecten niet gedacht. We wisten niet dat architecten advies kunnen geven bij een huisbezoek.”

Op immoFILTER vinden kopers aan de hand van zoekcriteria snel en eenvoudig de juiste architect voor een screening, maar ook voor een (ver)bouwing, interieur, tuin projectontwikkeling, enz . Elke architect heeft een uitgebreid profiel met realisaties, filmpje(s), diensten en expertise. De koper of bouwheer kan vervolgens onmiddellijk contact leggen.

Met inzicht kopen en onderhandelen

Door met een architect langs te gaan weten kopers wat ze kopen. De architect zorgt voor ideeën en inzichten die de woning kan opwaarderen, gebruiksvriendelijker maken, enz. De koper kan nu ook met kennis van zaken (bijv. renovatiekosten, ...) onderhandelen over de aankoopprijs.

Extra opdrachten voor architecten

De koper apprecieert de toegevoegde waarde en inzichten van een architect tijdens een huisbezoek. Voor architecten kan dit leiden tot extra opdrachten op korte en/of middellange termijn.

GRATIS proefperiode

immoFILTER is in meer dan 10 steden actief en breidt volop uit in heel België. Momenteel is immoFILTER in proefperiode en kunnen architecten gratis gebruik maken van de website. Een profiel aanmaken is eenvoudig en duurt slechts 5 minuten. Interesse om een profiel aan te maken? Klik hier voor meer info.

Koper Elke W. getuigt over haar huisbezoek met een architect (Bekijk hier de video)

Elke W.: “We hadden een infobrochure van immoFILTER ontvangen via Immotheker. Op basis van onze vorige aankoopervaring leek het ons een goed idee om deze keer met een architect langs te gaan. Vaak is het ook minder handig om als koper kritische vragen te stellen. Met een architect erbij wordt het een stuk gemakkelijker. Het geeft kopers meer vertrouwen te weten dat de woning niet louter op gevoel maar met
kennis van zaken vanuit een technisch perspectief is geëvalueerd.”

Meer info?

 

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel