Ai Weiwei bouwt hekken rond New York

Ai Weiwei bouwt hekken rond New York

De Chineese conceptuele kunstenaar, politiek activist en filosoof Ai Weiwei is van plan ruim honderd hekken te bouwen in New York.

Onder de noemer Good Fences Make Good Neighbors zou hij op die manier een van zijn grootste en meest ambitieuze projecten realiseren.

Ai Weiweis nieuwste is onderdeel van een tentoonstelling die op 12 oktober van start gaat en waarbij een tiental grote installaties met hekken de aandacht zullen trekken.

Zei burgemeester Bill de Blasion hierover: “This expansive public art project that explores themes of freedom and the power of self-expression is a perfect symbol and reminder for all of us, especially in the current political climate.”

De tentoonstelling wordt gecureerd door Public Art Fund Director & Chief Curator Nicholas Baume in samenwerking met curator Daniel S. Palmer.

Ai Weiwei (Peking, 1957) is veelzijdig en actief in diverse kunstvormen, zoals architectuur, fotografie en film. Hij verbindt de traditionele Chinese cultuur met zijn persoonlijke beeldtaal en staat bekend om zijn kritiek op de sociale en culturele veranderingen in zijn land. Hij maakt intensief gebruik van het internet en is een fervent twitteraar.

  • Aangemaakt op .

Adres

Alsembergsesteenweg 842
1180 Ukkel (BE)
Belgium

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties : Bea Buyse

+32 (0)477 77 93 68

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social

facebook

pinterest

Vincent de Puydt


MediaXel bvba - © 2018