Frida Escobedo ontwerpt Serpentine Pavilion 2018

 • serpentine-pavilion-

  serpentine-pavilion-

 • serpentine-pavilion-

  serpentine-pavilion-

 • serpentine-pavilion-

  serpentine-pavilion-

  Frida Escobeda (38) uit Mexico maakt dit jaar het Serpentine Pavilion. Zij is hiermee de jongste ontwerper ooit die het tijdelijke paviljoen in Kensington Gardens ontwerpt.

  Zij is de achttiende architect op rij die het jaarlijkse paviljoen ontwerpt. Escobeda krijgt hiermee de kans om haar eerste project in het Verenigd Koninkrijk te ontwerpen. Hiermee treedt ze in de voetstappen van Toyo Ito, Zaha Hadid, Frank gehry en Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawa of SANAA.

  Geïnspireerd door de meridiaanlijn van de Royal Observatory in Greenwich in Londen, wordt Escobedo’s voorstel beschreven als een ‘atmosferische binnenplaats-gebaseerde’ structuur die een subtiel samenspel van licht, water en geometrie benut’.

  De Serpentine Gallery zegt dat het paviljoen ‘twee rechthoekige volumes gepositioneerd in een hoek zal bevatten, evenals een ‘celosia’, een traditionele plant, die veel voorkomt in de Mexicaanse architectuur’. Het paviljoen wordt opgebouwd uit een rooster van cementdakpannen die ‘de uitkijk op het park verandert in een levendige waas van groen en blues ‘.

  • Created on .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Alsembergsesteenweg 842
  BE - 1180 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties : Bea Buyse

  +32 (0)477 77 93 68

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2018 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Alsembergsesteenweg 842, BE - 1180 Brussel