Shortlist voor herinrichting gebied Eiffeltoren bekend

Shortlist voor herinrichting gebied Eiffeltoren bekend

Het gemeentebestuur van Parijs heeft de shortlist bekend gemaakt van architectenbureaus die in aanmerking komen voor het herontwerp van de Eiffel Tower Visitor Experience.

Op de lijst prijken teams onder leiding van Amanda Levete, Gustafson Porter + Bowman, Agence Ter en Koz Architectes.

Onder de titel ‘Discover, Approach, Visit’ hebben de stad Parijs en de Société d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE) gezamenlijk in januari 2018 een internationale wedstrijd uitgeschreven voor de zogenoemde Eiffel Tower Great Site. De vraag was om na te denken over hoe het beroemde monument en zijn onmiddellijke omgeving kan worden aangepast om de bezoekers “een ontvangst van wereldklasse” te bieden.

Uit de 42 inzendingen hebben Parijs en de SETE vier teams gekozen: Amanda Levete (AL_A) met GROSS.MAX en Ricky Burdett, Gustafson Porter + Bowman, Agence Ter met Carlo Ratti Associati en Explorations Architecture, en tot slot Koz Architectes met Jun’ya Ishigami en Atelier Roberta.

De vier teams is gevraagd om in tien maanden een plan uit te denken. Het winnende plan moet in 2023 zijn uitgevoerd, op tijd voor de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad.

Groot gebied

Het project Eiffel Tower Great Site betreft een groot gebied rondom het monument, met een  totaaloppervlak van 54 hectare. Het gebied strekt zich uit van de Jardins du Trocadéro aan de overzijde van de Seine tot de École Militaire, en van Bir Hakeim tot Musée de Quai Branly.

Het bestuur van Parijs wil de bezoekerservaring verbeteren met een breed scala aan diensten, zoals toiletten, bagagedepots en uitspanningen. Daarnaast moeten zaken als bewegwijzering, informatie en de toegang vanaf openbaar vervoerhaltes worden verbeterd. 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Alsembergsesteenweg 842
BE - 1180 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties : Bea Buyse

+32 (0)477 77 93 68

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2018 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Alsembergsesteenweg 842, BE - 1180 Brussel