Gerestaureerde woning Le Corbusier open voor publiek

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Na een restauratie van twee jaar is het Parijse appartement waar Le Corbusier de laatste dertig jaar van zijn leven woonde weer open voor het publiek. 

  Met de openstelling van de woning viert de Fondation Le Corbusier, die het erfgoed van de vermaarde architect bewaakt, zijn vijftigjarig jubileum. Het gebouw waarin het appartement is gevestigd staat sinds 2016 op de Werelderfgoedlijst.

  Le Corbusier heeft zowel het gebouw als het appartement zelf ontworpen (1931-’34), volgens zijn ideeën van het moderne wonen. Alle acht woningen in het pand zijn aan twee kanten voorzien van een volledig glazen gevel, wat de bewoners behalve een fraai uitzicht veel daglicht oplevert. In het glas zijn zonwerende elementen verwerkt. 

  De architect heeft van 1934 tot zijn dood in 1965 in het bovenste appartement gewoond, samen met zijn vrouw Yvonne Gallis. Uiteraard is er veel beton en staal toegepast in de constructie en ook de inrichting van de 240 vierkante meter grote woning is volgens modernistische ideeën ontworpen. 

  Naar ontwerp van François Chatillon Architecte is de woning de afgelopen twee jaar gerestaureerd. Belangrijkste speerpunten waren een betere isolatie, vervanging van verouderde materialen, herstel van de kleuren en het in orde brengen van archieven en documenten.

  De woning is op maandag en dinsdag te bezoeken voor Engelstalige rondleidingen, op zaterdag kan er een Franstalige rondleiding worden gevolgd. 

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :
    (nl)
    (fr)

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel