AZ Zeno wint award op World Architecture Festival

AZ Zeno wint award op World Architecture Festival

De Belgische architectenbureaus B2Ai, Aaprog en Boeckx hebben in Amsterdam een award gewonnen voor het ontwerp van AZ Zeno in Knokke-Heist

AZ Zeno in Knokke heeft een award gewonnen op het World Architecture Festival dat dit jaar plaatsvond in Amsterdam. Meer bepaald het WAF-award in de categorie 'Completed Buildings - Health'.

Het ontwerp getuigt van levende architectuur: duurzaam ontwerpen en bouwen met bijzonder oog voor integratie in het landschap, ecologische energie en gebruikte materialen.

Er werd duidelijk gekozen voor het toepassen van duurzame en energiebesparende maatregelen, zonder in te boeten op de hoge comforteisen. Onder andere een biomassaketel, warmtekrachtkoppeling en boorgatenergieopslag dragen bij tot duurzame energieopwekking. Ingenium stond in voor de studie van de volledige technische uitrusting van het gebouw.

Het is een ziekenhuis met aandacht voor interne en externe communicatie, dat doordrongen is van de kwaliteitsgedachte, waar warmmenselijkheid, vriendelijkheid en persoonlijk contact centraal staan. Een ziekenhuis met een eigentijds zorgconcept.

Eind maart 2018 werd de gloednieuwe ziekenhuiscampus in gebruik genomen door patiënten, medisch en paramedisch personeel en ondersteunende diensten. Ze leven en werken voortaan in een ‘healing environment’. 

https://www.youtube.com/watch?v=Dwl6yKNII40

architecture 02 f2

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :
  (nl)
  (fr)

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel