Stagiair wint internationale scriptieprijs

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Een stagiair van de Architekten Cie. (NL) heeft de eerste prijs behaald bij een internationale wedstrijd voor masterscripties.

  Stefano Lombardi kreeg samen met zijn studiegenoot van de Universiteit van Florence Edoardo Daniele Stuggiu de prijs voor hun inzending Mosul Postwar Camp. Er waren 148 projecten ingezonden voor de Architectural Thesis Award 2019 (ATA2019).

  Door het oplaaiend geweld tussen 2014 en 2017 zijn in Irak 2,1 miljoen mensen ontheemd geraakt. Het conceptuele vluchtelingenkamp van Lombardi en Stuggiu is gericht op Irakezen die terug willen keren naar de enige tijd door IS bezette en grotendeels verwoeste stad Mosul. Het kamp is bedacht in een bos bij de stad, een prettige omgeving waar bovendien voedsel en schaduw aanwezig zijn.

  Het kamp is opgebouwd uit modules van drie bij drie meter, waarmee woningen voor een tot zes personen mee kunnen worden gecreëerd. Het kamp heeft een sterke geometrische opbouw, die is geïnspireerd en aansluit op de geometrie van het bos. Een cultureel centrum vormt het middelpunt van het kamp, als een plek waar de doorgaans getraumatiseerde mensen gezamenlijk activiteiten kunnen ontplooien en zo weer kunnen bouwen aan een gemeenschap.

  De jury prees onder meer de helderheid van het idee en de focus op de sociale problematiek en de omgevingsaspecten. ATA2019 is een initiatief van het internationaal opererende platform Archistart, dat als doel heeft om het werk van jonge architecten te promoten.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :
    (nl)
    (fr)

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel