Prijs Jef Van Ranst, Drawing Attention

Prijs Jef Van Ranst, Drawing Attention

Op 25 september 2019, tijdens het Festival van de Architectuur, zal de Drawing Attention Award plaatsvinden in de Faculteit Architectuur Campus Sint-Lucas Gent.

Een symposium rond het schetsen zal gevolgd worden door de prijsuitreiking Jef Van Ranst. Deze keer kunnen niet enkel KU Leuven studenten, maar studenten van alle onderwijsinstellingen die architectuur aanbieden in Vlaanderen deelnemen aan de wedstrijd.

Architect Jef Van Ranst had een droom: jonge talenten opnieuw aan het tekenen krijgen. De tekening met de hand gemaakt als uitdrukking van een denk, doe of ontwerpproces, eerder dan de tekening als artistiek artefact.

Jaarlijks zoekt de stichting Jef Van Ranst naar ontwerptekeningen die een proces, een idee of ruimtelijk voorstel visueel uitdagen, bevragen of uitdrukken. De Prijs Jef van Ranst is exclusief voor bachelor- en masterstudenten van alle Vlaamse architectuuronderwijsinstellingen. Welke studenten en welke instellingen weten op hun eigen manier te inspireren?

De selecties gebeuren op basis van de ontwerpbundels die de studenten begin juli voor hun opleiding moeten indienen bij hun docent architectuurontwerp. De jury voor deze editie zal bestaan uit Inge Vinck (Architecten de vylder vinck taillieu), Dirk Somers (Bovenbouw Architectuur) en Philippe van Goethem (SVR-ARCHITECTS). De winnende Bachelorstudent ontvangt € 500,00. De winnende Masterstudent ontvangt € 1.000,00 en een boeiende stageplaats bij SVR-ARCHITECTS.

http://www.prijsjefvanranst.be/

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel