Transformatie Muharraq (Bahrein) met werk van OFFICE en Bureau Bas Smets wint Aga Khan Award 2019

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f

  Voor het revitaliseren van de stad Muharraq (Bahrein) ontvangt de Authority for Culture & Antiquities Conservation Department (Manama, Bahrain) de Aga Khan Award 2019. De Belgische bureaus OFFICE Kersten Geers David Van Severen en Bureau Bas Smets leverden een grote bijdrage aan het project.

  Het project dat de rijke geschiedenis en erfgoedwaarde van de stad moet accentueren, werd voor het eerst geïnitieerd als een reeks projecten voor restauratie en hergebruik. Het ontwikkelde zich tot een uitgebreid programma dat erop gericht is de demografische samenstelling van de stad opnieuw in evenwicht te brengen door openbare ruimtes te voorzien, gemeenschaps- en culturele locaties te creëren en de algehele omgeving te verbeteren.

  OFFICE Kersten Geers David Van Severen en Bureau Bas Smets hadden samen de leiding over de Pearl Route, één van de belangrijkste projecten voor de transformatie van Muharraq. De Belgische bureaus creëerden zestien pleinen in de dichte historische stad, ontworpen als buitenkamers op de fundamenten van voormalige gebouwen. Ze ontwikkelden een route die enerzijds bezoekers toelaat om de historische stad te ontdekken, en tegelijkertijd nieuwe openbare ruimte maakt voor de bewoners.

  www.akdn.org

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel