Studentenprojecten van de campus City Brussels Studio

Studentenprojecten van de campus City Brussels Studio

Binnen het kader van de studio Campus City Brussels zullen een 10-tal studenten van de KU Leuven Faculteit Architectuur, Campus Sint-Lucas Brussel van februari 2020 tot mei 2020 stedelijke interventies uitvoeren in de openbare ruimte.

En dit in het kader van het CAMPUS 1030-project van regio Brussel / commune Schaerbeek – uitgevoerd door Renovas. Ze zullen daarvoor verder bouwen op de werkgegevens van de voormalige studenten van design studio STUDIO 2030.

Het hoofddoel van het project is het genereren van de ontmoeting tussen meerdere actoren: bewoners, winkeliers, studenten, voorbijgangers,... Als locatie werd het gebied gekozen rond de CRU-vestiging van Renovas in Schaarbeek,  waar zich 4 scholen in de omgeving bevinden. Een van de mogelijke ideeën is bewegwijzering plaatsen om bestaande plaatsen in de buurt te identificeren, andere scholen aan te wijzen, speelplekken in de openbare ruimte te genereren. Om tot meerdere voorstellen te komen, gaan de leerlingen op een participatieve manier werken door de voorbijgangers in de openbare ruimte te ontmoeten. De bakfiets van de campus (Stuvo) zal ingeschakeld worden om de discussie met de voorbijgangers aan te gaan, om voorstellen te tekenen en om na te denken over de realisatie.

Het project wordt gekoppeld aan het A-PLACE-project, dat netwerken via artistieke handelingen met elkaar verbindt.

De partners van dit project zijn: KU LEUVEN Altering Practices for Urban Inclusion Research Group, + Alive Architecture, in samenwerking met La Salle Campus Barcelona, Screen Projects and FUNITEC - Spain, UNIVERZA V LJUBLJANI and KULTURNO DRUSTVO PROSTOROZ, Urban Gorillas, City Space Architecture Italy, UNIVERSIDADE NOVA DE LISBOA

De studio wordt opgezet door Dr. Petra Pferdmenges. Binnen het kader van A-Place zit het Studio in de onderzoek van doctoraatsstudent Rosie Romero die begeleid wordt door promotor Prof. Dr. Burak Pak & Co-promotor en docent Dr. Petra Pferdmenges.

De subsidie werd verleend door de regio Brussel in het kader van het participatiebudget, opgezet door Renovas, Gemeente Schaarbeek.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel