Winnaar Best Use of Certified Timber Prize bekend

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Foto credits: World Architecture Festival, Peter Bennetts

  Het World Architecture Festival (WAF) is het live en interactieve internationale architectuur festival, waar architecten tezamen komen om te delen, inspireren en uitmuntende architectuur te vieren.

  Tijdens de WAF worden architectuurprijzen in verschillende categorieën toegekend. Voor de tweede keer hebben WAF en PEFC (een wereldwijd certificatiesysteem dat de garantie biedt voor duurzaam bosbeheer) de Best Use of Certified Timber Prize shortlist bekend gemaakt van projecten waarin gecertificeerd hout op een innovatieve, educatieve of artistieke manier is gebruikt. In totaal 39 architecten en projectteams uit 18 landen deden dit jaar mee aan de wedstrijd.

  Op 6 december werd Pingelly Recreation and Cultural Center (PRACC) door iredale pedersen hook en Advanced Timber Concepts als winnaar bekendgemaakt.

  Duurzaamheid, inclusiviteit

  Het winnende gebouw kijkt uit over het kleine stadje Pingelly in West-Australië en dient als een ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap. Het bestaat uit vier paviljoens verbonden door een lange veranda. De paviljoens bevatten een sporthal, evenementenruimtes, bars, een gemeenschappelijke keuken, een cultureel centrum en een bowl club, waar bezoekers worden verwelkomd bij sportevenementen, muziekuitvoeringen en sociale bijeenkomsten.

  De gemeenschap bestaat uit 12% oorspronkelijke bewoners en is de trotse thuisbasis van de Pingelly Tigers – het eerste inheemse Australische voetbalteam dat in de jaren zestig werd opgericht.

  Gecertificeerd hout is in het hele gebouw gebruikt. Hardhout werd gebruikt in vloeren, bekleding en lambrisering. “Het is altijd geweldig om te zien hoe architecten gecertificeerd hout gebruiken om opmerkelijke gebouwen te creëren waar mensen kunnen wonen en werken”, aldus Ben Gunneberg, CEO van PEFC International.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel