Stoel met marine touw

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  Deze week wordt op de meubelbeurs van Stockholm de nieuwe Rope Chair van de Franse ontwerpers Ronan & Erwan Bouroullec voorgesteld.

  Een ingenieus ontworpen stoel waarbij de rug- en armleuning gemaakt is uit een stuk doorlopend marine touw voor het Finse merk ARTEK.

  “De Rope Chair is een lijntekening vertaald in drie dimensies, een eenvoudig artistiek gebaar vertaald naar een object. De stoel werd ontworpen door de Franse ontwerpers Ronan & Erwan Bouroullec en is een synthese van contrasten: geavanceerde techniek en creatieve expressie, solide structuur en flexibele elementen, harde buizen en plooibaar touw. Het touw is gemaakt voor gebruik op zee en vormt de basis van het onverwachte comfort van de stoel. Het touw zorgt voor het dragende deel van de constructie, waardoor de stoel zich kan aanpassen aan degene die hem gebruikt. Waar andere stoelen een specifieke manier van zitten dicteren, nodigt de Rope Chair creativiteit uit in houding. De stoel moedigt dan ook een dynamische zitbeweging aan. De Rope Chair is verkrijgbaar in zwart of lichtgrijs en heeft een stalen buizenframe en een zitting van geperst beukenmultiplex en essenfineer. Het meest opvallende kenmerk – het touw – is gemaakt van zwart polyester of natuurlijk vlas, afhankelijk van de kleurenversie.”

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel