Emmanuelle Moureaux verwerkt de tijd in een installatie

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  Kunstenaar en architect Emmanuelle Moureaux maakt met behulp van gekleurd papier en universele symbolen indrukwekkende installaties. Haar laatste werk heet Slices of Time en hangt in NOW Gallery in Londen.

  Wie het werk van Moureaux kent zal de bekende elementen herkennen. Vaak hangt ze enorm veel gekleurd papier aan de draden aan het plafond. Als je goed kijkt zie je in de chaos prachtige patronen. De meest voor de hand liggende in het verloop van de kleuren, maar als je inzoomt zie je ook de symbolen die de kunstenaar gebruikt.

  100 kleuren

  Dit keer bestaat de installatie uit 168.000 nummers en 100 verschillende kleuren. Samen vormen ze een visuele representatie van de Aarde. De cijferreeksen zijn namelijk altijd wel op iets toepasbaar, hoe abstract ze op het eerste gezicht ook lijken. Wie weet herken je er zelf ook wel iets van een bekend getal in.

  De planning is dat Slices of Time tot en met 19 april te zien zal zijn bij NOW Gallery. Door de huidige Coronacrisis is de galerie gesloten. Wie in Londen woont kan wel langs wandelen of fietsen om van buiten het werk te bewonderen. Bij Mixed Grill kiezen we er voor om dit soort kunst toch te blijven tonen, ook al is het niet mogelijk naar Londen af te reizen en de galerie te bezoeken. We hopen dat dit snel weer mogelijk zal zijn.

  Meer werk van Emmanuelle Moureaux kun je bekijken op haar website en Instagram.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel