Coronavirus: creatief met karton

Coronavirus: creatief met karton

Prikkel die hersencellen eens extra en bedenk een revolutionair interieurobject. Basismateriaal: een hardkartonnen doos. Dezeen en Samsung lanceren een wereldwijde wedstrijd waarin originaliteit en duurzaamheid om de voorrang strijden.

De Samsung Out of the Box Competition daagt ons uit om iets oorspronkelijks te bedenken in het kartonnen circuit. Wat zou een revolutionair idee zijn op het gebied van kartonnen dozen als woonaccessoire? De stevige dozen waarin elektronicabedrijven hun goederen in verpakken eindigen meestal bij het afval. Welk nieuw huiselijk nut kun je geven aan iets wat anders regelrecht de versnipperaar ingaat?

Eco-Packaging

Samsung lanceerde het Eco-Packaging-concept, met als doel een nieuwe, duurzame functie aan de verpakking van hun The Serif-, The Frame- en The Sero-televisies te geven. Deze in een speciaal matrixpatroon geprinte kartonnen dozen kunnen in platte vorm worden versneden en gebruikt voor allerlei toepassingen. De dozen bevatten een QR-code met instructies wat je zoal uit het materiaal kunt maken, van een tv-meubel en tijdschriftenrek tot aan een kattenmand. En nu zoekt het bedrijf dus, in samenwerking met de designsite Dezeen, andere innovatieve ontwerpen.

Het idee

Bedenk een origineel, oogstrelend en praktisch woonobject, gemaakt van een kartonnen verpakking, en dat hoeft niet per se van Samsung te zijn. Iedereen boven de 18 kan meedoen, professioneel designer of niet. Fotografeer en/of film je ontwerp, geef een korte beschrijving van het concept en in welk interieur het perfect zou passen, voeg eventueel schetsen en/of 3D-modellen toe en stuur het in. Samsung stelt een prijzenpakket van 20 duizend dollar ter beschikking. De shortlist wordt in juni gepubliceerd op dezeen.com. Een maand later volgt bekendmaking van de finalisten. De uiteindelijke winnaar wordt in september, tijdens IFA in Berlijn, bekroond.

www.dezeen.com

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel