Spelen is weten

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Test je kennis van de belangrijkste architecten, hun beroemde gebouwen en legendarische quotes.

  Next architects heeft een spel gemaakt dat de volledige breedte van de moderne wereld architectuur beslaat. Het bord is vormgegeven als een plattegrond van een cirkelvormig gebouw. Door vragen, in verschillende thema's, te beantwoorden kan je van de buitenste naar de binnenste ring bewegen. Wie als eerste de binnenste ring bereikt is de winnaar. De vragen zijn van een hoog niveau en gaan over quotes, plaatsen en functies van gebouwen, architecten en andere weetjes.

  Het spel is met zorg ontworpen. Pionnen hebben de vorm van beroemde gebouwen, de vragen-kaartjes hebben kleurrijke afbeeldingen. Zelfs een architectenbril is bijgevoegd. Het dragen van Le Corbusier’s bril is niet alleen voor het spektakel, maar houdt ook de speler aan de beurt van het lezen van de antwoorden van het spelkaart. Vorm volgt functie.

  De eerste versie van het bordspel verscheen in 1999, het eerste project waar de vier partners gezamenlijk aan hadden gewerkt. Een decennium later is het spel herzien, analytisch ontrafeld en verbeterd. Deze tweede uitgave is een internationale versie, speelbaar voor een brede en internationale doelgroep van architectuurliefhebbers.

  Het spel is nu afgeprijsd, idee voor de vele verplichte avonden thuis?

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel