Brussels architect Christian Kieckens overleden

Brussels architect Christian Kieckens overleden

Architectuur uit Vlaanderen en Brussel geniet vandaag grote internationale belangstelling. In de jaren 70 legden jonge, opkomende architecten de basis voor dit succes. Christian Kieckens studeerde in 1974 af aan het hoger Architectuurinstituut Sint Lucas Gent.

Bekende gebouwen van zijn hand zijn de woning Van Hover-De Pus in Baardegem, drukkerij Salto in Rekem en het studentencentrum voor de Katholieke Universiteit van Tilburg. In het algemeen wordt het werk van Kieckens gekenmerkt door de manier waarop hij met geringe middelen zoals licht en schaduw grote effecten weet te bereiken.

Het werk van CKA is veelvoudig gepubliceerd en tentoongesteld, van kleine punctuele aanwezigheden tot en met de ArchitectuurBiennale van Venezia. Christian Kieckens won de Godecharle-Prijs voor Architectuur en de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap. In de lijst van opdrachtgevers behoren niet enkel privaat personen maar ook publieke opdrachtgevers zoals Gemeentebesturen, openbare instellingen zoals musea en tevens de Vlaamse Gemeenschap.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel