Grootste werkgever in het VK

Grootste werkgever in het VK

Foster + Partners blijft de grootste Britse werkgever voor architecten, maar het op de tweede plaats geëindigde BDP komt dichterbij, zo blijkt uit de nieuwste enquête van Architects Journal.

De jaarlijkse bellwether-enquête die is uitgevoerd net voordat de coronascrisis het VK trof, onthulde dat 2019 opnieuw een stabiel jaar was voor de grootste praktijken van het land, waarbij het aantal architecten en de inkomsten beiden marginaal toenamen.

Het is duidelijk dat het economische en zakelijke landschap aanzienlijk is veranderd sinds de gegevens aan het begin van het jaar werden ingevuld. De RIBA voorspelde onlangs banenverlies bij bijna een derde van de architectuurpraktijken in de komende drie maanden en stuurde onlangs zelf ook een deel van de werknemers met verlof vanwege het coronavrius.

Naarmate de blokkering afneemt, bieden de AJ100-bevindingen een intrigerende momentopname van de toestand van het beroep vóór Covid-19 en bevatten ze een nieuw inzicht in hoe de klimaatnoodzaak wordt aangepakt met de 104 praktijken die op de lijst van dit jaar staan.

Norman Foster

Volgens de gegevens groeide het personeelsbestand van Norman Foster waardoor het voor het negende jaar op rij op de eerste plaats in de ranglijst stond.

De praktijk had 381 gekwalificeerde architecten in het VK in dienst op het moment dat de laatste cijfers werden verzameld, een stijging van 19 ten opzichte van de 362 die vorig jaar werden gerapporteerd. Ondertussen had BDP 361 architecten in de boeken, een stijging met 31 ten opzichte van de 330 in het voorgaande jaar. Het verschil tussen de twee is nu slechts 20. In 2016 was de kloof tussen de bureaus meer dan 130.

Allford Hall Monaghan Morris is teruggekeerd naar de derde plaats – een positie die het voor het laatst bekleedde in 2015 – met een sprong voorwaarts over Zaha Hadid Architects. Het bedrijf rapporteerde 285 gekwalificeerde architecten, een stijging van 19 sinds de aankondiging van de vorige resultaten.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel