AZ Zeno van AAPROG-BOECKX.-B2Ai wint European Architecture Award

AZ Zeno van AAPROG-BOECKX.-B2Ai wint European Architecture Award

Architect: AAPROG-BOECKX.-B2Ai

Het ziekenhuis AZ Zeno in Knokke-Heist van AAPROG-BOECKX.-B2Ai won op 15 september de European Architecture Award in de categorie Healthcare. In 2018 sleepte AZ Zeno ook al een World Architecture Festival Award in de wacht. Naast de winnaar werden ook nog 3 andere Belgische projecten genomineerd.

De European Architecture Awards worden uitgereikt door Archi-Europe in 7 categoriën: Co-Living Residential, Education, Healthcare, Office, Open Category, Public Buildings en Retail. In totaal waren 517 projecten in de running.

Bij de genomineerden in de categorie Healthcare trouwens alleen maar Belgische projecten, met naast de winnaar AZ Zeno van AAPROG-BOECKX-B2Ai, ook het zorghotel voor het Rode Kruis-Vlaanderen in Zuienkerke van POLO Architects en de tandartspraktijk Charlotte Mestdagh in Brugge van Declerck-Daels Architecten. Vierde Belgische kanshebber was Yust Flexible Housing in Antwerpen, ook van POLO Architects, genomineerd in de categorie Co-Living Residential.

De tweede editie met als thema ‘When Creativity and Innovation meet Sustainability’ was een succes, zo zeggen de organisatoren, zowel naar het aantal inzendingen, als naar de hoge kwaliteit van de projecten. Omwille van de coronapandemie vond er geen openbare prijsuitreiking plaats. Met de winnaars wordt persoonlijk contact opgenomen, hun project zal in de pers worden verspreid en ook worden gepubliceerd in het volgende nummer van het tijdschrift Archi-News, dat in november zal verschijnen.

De eerste editie van de European Architecture Awards in 2017 leverde 4 Belgische winnaars op: JDS Architects, Philippe SAMYN and PARTNERS, Coussée & Goris architecten en Veelaert Architecten.

Met 124.000 actieve leden is Archi-Europe (www.archi-europe.com) het grootste internationale netwerk voor architecten. 

Ontdek alle winnaars en genomineerde projecten

www.archi-europe.com

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel