“Europees Bauhaus”

“Europees Bauhaus”

Commissievoorzitter Ursula von der Leyen wil een ´Europees cultureel project´ opzetten à la de Bauhaus-architectuurstroming in 1919. Het riekt naar een totale maatschappijvisie.

Zij riep op om een nieuw “Europees Bauhaus” tot stand te brengen, als een platform voor architecten, ingenieurs en ontwerpers die samen de aanzet geven tot de architecturale stijl van nu, d.w.z. een stijl die past bij onze ambitie om van Europa het eerste klimaatneutrale continent te maken :

Als wij onze planeet ten goede veranderen, moeten wij ook onze mentaliteit ten goede veranderen. De Europese Green Deal is niet alleen een ecologisch en economisch project. Het moet een nieuw cultureel project voor Europa worden. Cultuur ontstaat wanneer briljante geesten samenkomen. Daarom wil ik dat de EU een nieuw Europees Bauhaus opzet, geïnspireerd op de kunstschool die een eeuw geleden vorm en functie verenigde. Het wordt een ruimte waar architecten en kunstenaars, ingenieurs en ontwerpers samen scheppend werk verrichten om stijl en duurzaamheid met elkaar in overeenstemming te brengen

Dit is slechts een klein deel van het werk dat ons wacht. Wij moeten ons vastberaden opstellen, of het nu gaat om een sterkere Europese gezondheidsunie of om werk dat loont voor iedereen. Ik ben ervan overtuigd dat Europa alles in huis heeft om dit waar te maken. Wij hebben de visie, het plan en de investeringen. En wij hebben onze eenheid hervonden. Laten wij dus aan de slag gaan en ervoor zorgen deze pandemie ons lot ten goede heeft veranderd.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel