Frank Gehry ontwerpt gouden fles

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Concept: Architect Frank Gehry

  De Hennessy X.O. viert dit jaar zijn 150ste verjaardag. Speciaal hiervoor is aan Frank Gehry gevraagd een unieke fles te ontwerpen. 

  De fles heeft dezelfde contouren als een reguliere fles Hennessy X.O., maar dan gemaakt van brons met een laag 24-karaats goud. De grillige details van de fles verwijzen heel mooi naar het beroemde werk van de inmiddels 91-jarige architect. Denk aan gebouwen als het Guggenheim in Bilbao of het Dansende Huis in Praag. Maar het is ook een verwijzing naar het water van de Charente die langs de distilleerderij van Hennnessy in Cognac stroomt.

  Handgemaakt

  Volgens Gehry verwijst de vorm naar zowel het gevoel dat je hebt als je een goede cognac drinkt als naar het proces om cognac te maken. De met de hand gemaakte fles verwijst naar het ambachtelijke werk om de X.O. te maken. Bovendien voelt de fles bijzonder aan als je deze vasthoudt en valt het licht er op bijzondere wijze op. Een waar kunstwerk dus.

  De eveneens unieke verpakking van karton bevat naast de fles ook een door Gehry ontworpen kristallen houder voor de fles en een pipet om de cognac op delicate wijze uit de fles te halen. Het karton van de verpakking is ook weer een verwijzing naar het werk van Frank Gehry. In de jaren 70 ontwierp hij namelijk meubels van karton voor Vitra.

  De onthulling van de fles ging gepaard met een vuurwerkshow van kunstenaar Cai Guo-Qiang. De prijs van de fles is op aanvraag.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel