Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs op www.stadnacorona.be

Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs op www.stadnacorona.be

Erik Wieërs in gesprek met Pat Donnez over de heruitvinding van de stad.

Het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse Overheid lanceerde in september de website www.stadnacorona.be. Op initiatief van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers gingen zeven denkers en doeners, onder wie de Vlaamse Bouwmeester, in gesprek met Klara-presentator en journalist Pat Donnez over de toekomst van onze steden.

Naast Erik Wieërs werden ook architect en urbanist Alexander d’Hooghe, ondernemer en auteur Yasmien Naciri, econoom Geert Noels, innovator Aline Muylaert, psycholoog Elke van Hoof en econoom Stijn Baert uitgenodigd. De interviews vonden plaats in het prachtige kader van de pas geopende Bibliotheek Predikheren in Mechelen. De studieopdracht voor de restauratie en herbestemming tot stedelijke bibliotheek van het als monument beschermde Predikherenklooster werd via een Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester gegund aan Korteknie Stuhlmacher Architecten, in samenwerking met Callebaut Architecten en Bureau Bouwtechniek.

De gefilmde interviews zijn te zien op de website, en de experten schreven hun visie ook uit in het boek De Stad Na Corona. Vanaf 30 oktober kunt u daarvan de digitale versie lezen op www.stadnacorona.be.

www.stadnacorona.be/erik-wieers

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel