Stad Antwerpen tevreden over werk stadsbouwmeester, mandaat wordt verlengd voor 5 jaar

Stad Antwerpen tevreden over werk stadsbouwmeester, mandaat wordt verlengd voor 5 jaar

Het mandaat van de huidige stadsbouwmeester van Antwerpen Christian Rapp is gestart op 1 januari 2016 en loopt af op 1 januari 2021. Deze samenwerking werd gunstig beoordeeld. Het mandaat wordt verlengd voor 5 jaar.

De stadsbouwmeester adviseert het college van burgemeester en schepenen en ondersteunt de stedelijke diensten met het oog op maximale ruimtelijke kwaliteit. Dat gebeurt vanuit een onafhankelijke positie. De afgelopen 5 jaar heeft de stadsbouwmeester ingezet op belangrijke ruimtelijke projecten voor Antwerpen, zoals de Via Sinjoor, de ontwikkeling van Linkeroever en de overkapping van de Ring. De stad wil nu doorgaan op dit elan.

Annick De Ridder, schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening “Als stad hebben we een zeer gelukkige keuze gemaakt met deze stadsbouwmeester. Hij is zijn functienaam van stadsbouwmeester meer dan waard. Zijn rijke internationale expertise evenals zijn rol als praktiserend architect en hoogleraar aan de TU Eindhoven zijn een grote meerwaarde voor de stad. Hij deelt zijn kennis en inzichten op een bevlogen manier. De stadsbouwmeester levert erg goed werk op vlak van beleidsmatige voorbereiding maar bijvoorbeeld ook als het gaat over de klantvriendelijke begeleiding van grote ruimtelijke projecten. Ik ben ervan overtuigd dat we Antwerpen nog meer op de kaart zetten dankzij zijn expertise en ervaring. Het mandaat van de stadsbouwmeester wordt opnieuw verlengd voor een periode van vijf jaar.”

Christian Rapp, stadsbouwmeester Antwerpen: “Ik heb het genoegen gehad de afgelopen jaren aan de stadsontwikkeling van Antwerpen te mogen werken en ik ben zeer verheugd dat het vertrouwen gegeven wordt om dit verder te zetten. Ik kijk er naar uit om de toekomstige projecten langs de nieuwe Ringparken mee vorm te geven en verder te bouwen aan het Antwerpen van morgen.”

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel