Musea stad Antwerpen blikken vooruit naar 2021

Musea stad Antwerpen blikken vooruit naar 2021

Na een bewogen jaar, waarin veel mensen hun museumbezoeken moesten uitstellen, zijn de Antwerpse musea weer geopend en blikken zij voorzichtig vooruit naar het nieuwe jaar. 

Sommige tentoonstellingen lopen door, andere werden verschoven, maar de musea zijn er klaar voor om ook in 2021 de zo gemiste bezoekers met open armen en in alle veiligheid te ontvangen.

Museum Plantin-Moretus viert de 500ste verjaardag van Christoffel Plantin verder in 2021. Het MAS en het Middelheimmuseum tillen hun Congo-expo’s over de jaarwisseling: ‘100 x Congo’ loopt door tot 13 september, in het Middelheimmuseum opent ‘Congoville’ op 29 mei. Het Museum Mayer van den Bergh verlengt de tentoonstelling ‘Madonna ontmoet Dulle Griet’ tot 9 januari 2022 en zet Henriëtte, de moeder van Fritz Mayer van den Bergh, in de schijnwerpers in het voorjaar van 2021. In de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience maken ridderverhalen hun opkomst in 2021.

Het Letterenhuis brengt eer aan Paul van Ostaijen en Stijn Streuvels, en het Vleeshuis blikt terug op het leven van Wannes Van de Velde. DIVA toont de Rosalinde en Arthur Gilbertcollectie van het Londense V&A  en het FOMU presenteert aanwinsten van de voorbije tien jaar. Het Rubenshuis bestaat 75 jaar en Red Star Line museum sluit het jaar af met de herdenking van de Conventie van Genève, 70 jaar geleden. Het gerenoveerde Antwerpse Modemuseum opent de deuren in september.

Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud: “Onze stedelijke musea bieden in 2021 een divers palet van sprankelende en spraakmakende tentoonstellingen aan, en ze hebben natuurlijk ook de rijke permanente collecties onder dak. We hopen dat de Antwerpenaren en de bezoekers snel weer de weg naar onze musea vinden. We snakken met z’n allen naar kunst en cultuur, we willen opnieuw proeven van de schoonheid die Antwerpen – dé culturele hoofdstad van Vlaanderen – te bieden heeft. Laten we met z’n allen genieten van een museumbezoek, maar laten we dat verantwoord doen. Houd voldoende afstand, houd uw mondmasker op en houd het veilig voor elkaar.”

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel