Art deco-monument ‘White Residence’ in Nieuwpoort-Bad krijgt opmerkelijke herbestemming

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f

  Het bekende art deco-monument ‘White Residence’ in Nieuwpoort-Bad krijgt binnenkort een opmerkelijke nieuwe invulling. 

  Daarvoor gaat VDD Project Development, specialist in de herbestemming van monumentale sites, onder meer in zee met de internationaal gerenommeerde architect David Chipperfield. Het project is uniek in zijn soort in Vlaanderen en belooft een nieuwe parel aan de Noordzeekust te worden.

  De ‘White Residence’ is een schoolvoorbeeld van art deco en stond vroeger beter bekend als ‘Le Grand Hotel’. In 1981 werden de gevels in natuursteen en bepleisterde baksteen reeds beschermd, net als delen van het interieur.

  Het ziet er nu naar uit dat de White Residence een nieuwe toekomst tegemoet gaat. Het gebouw is immers verkocht aan een West-Vlaamse ondernemer die het volledig zal renoveren en hierbij kan terugvallen op zijn ervaring met dergelijke grote en unieke projecten. Het is de bedoeling dat het complex haar volledig oude grandeur terugkrijgt en er volledig terug zal uitzien zoals in haar beginjaren, mét de oorspronkelijke torens.

  Ook alle beelden aan de gevel worden aangepakt. Omdat het over een beschermd gebouw gaat, zal het Agentschap Onroerend Erfgoed nauw betrokken worden bij de renovatie.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel