uno form

uno form

Deens top keukendesign komt naar België

En opent eerste showroom & winkel in Nazareth

Scandinavisch design is niet meer weg te denken in ons interieur. We houden van de minimalistische en steeds praktische ontwerpen in lichte en pure kleuren. Het geeft ons een gevoel van rust, ook wel feng shui genoemd, maar dan Scandinavisch! Belgen houden ervan en daarom komt uno form naar Oost-Vlaanderen (Nazareth) met Deens top keukendesign. Het merk gooit al meer dan 50 jaar hoge ogen in Denemarken met unieke, handgemaakte keukens in de mooiste materialen.

Stephan Nimmegeers (54) en Wim De Block (40) slaan de handen in elkaar en lanceren samen de keukendesigns van uno form in Nazareth.

"Voor mij was de kennismaking met uno form liefde op het eerste gezicht. Ik zag de keukens voor het eerst in een showroom in Oslo en was op slag verliefd op het unieke design, de perfecte afwerking en de kwaliteitsvolle materialen. Ik zocht meteen contact met het hoofdkantoor in Kopenhagen bij mijn terugkomst. Een jaar later gaat mijn droom al in vervulling en kan ik samen met Wim uno form op de Belgische markt introduceren." - Stephan Nimmegeers - zaakvoerder showroom uno form

Om de competenties verder te versterken werd Linde Braecke aangetrokken als interieur designer. Linde studeerde af als interieur vormgever in de richting ‘concept en ruimtelijkheid’. Met haar getalenteerd oog voor ‘meubel en design‘-wordt elk keukenontwerp dat door haar handen gaat een perfecte combinatie van sterk Scandinavisch design en out-of-the-box denken.

De timing is perfect. uno form wilde graag in België starten en is opgetogen over het enthousiasme van zakenpartners en vrienden Stephan en Wim. 

Van de kelder naar de keuken

In 1968 vond Arne Munch (1925 – 2010), oprichter van uno form, dat het tijd werd om Deens design zoals we dat uit de mid-century kennen (denk aan: Carl Hansen & Søn, Arne Jacobsen, Hans J. Wegner of Finn Juhl) door te trekken naar de keuken. De keukens uit die tijd werden als één pakket bij een woning verkocht. Er was weinig bewegingsvrijheid en vooral geen originaliteit. Vanuit zijn kelder in Lyngby, Denemarken ontwierp Arne Munch zijn allereerste keuken, the Classic kitchen.

Eén vorm - uno form

De ‘Classic’ heeft een strakke uitstraling met kubische elementen en een hoge plint waardoor de ruimte volledig benut kan worden – van vloer tot werkblad. Arne Munch ontwierp een kubus van 60 x 60 x 60 cm die op talloze manieren te combineren is en daardoor een schat aan nieuwe mogelijkheden opent. Zowel esthetisch als functioneel.

Wist je dat… de naam uno form komt van de kubus die Arne Munch in de late jaren ’60 ontwierp? Die éne vorm (gebaseerd op een vorm in het Latijn, uno form) is wat het merk uno form bracht tot de ervaren, Scandinavische keukenmaker die het vandaag de dag is.

De visie van Arne Munch

Omringd door mooie, originele designmeubelen vond Arne Munch het vanzelfsprekend om ook esthetisch meubeldesign te integreren in de keukenproductie. Zo bracht een Italiaanse sofatafel in Arne Munchs woonkamer hem op het idee van de karakteristieke lamellenfronten van uno form, die op hun beurt keukengrepen overbodig maakten - een van zijn vele revolutionaire doorbraken.

Een uitgekiende ontwerpfilosofie

Het gaat niet over mainstream minimalisme maar om het creëren van iconische, tijdloze keukens. De ontwerpfilosofie van uno form is discreet maar tegelijkertijd energiek en gebaseerd op exquis vakmanschap en tijdloos design. Het absolute minimum aan designelementen en functionele details komen prachtig tot hun recht tegen een eenvoudige en verfijnde achtergrond. uno form werkt met massief houten laden in eik, gerookte eik, es of notenhout. Kwalitatief hoogstaand materiaal dat het designteam op sublieme wijze in verschillende ladenconfiguraties en -formaten combineert.  Al het materiaal wordt tot in het kleinste detail met de hand, oog en het hart gecontroleerd vanuit hun werkplek in Farsø, Denemarken en voldoet aan strenge kwaliteitseisen. 

Wist je dat… de keukens handgemaakt zijn met vingerlasverbindingen volgens de traditionele houtbewerking principes (de uiteinden lijken op verstrengelde vingers)? Mooi en eenvoudig.

Van Denemarken tot België

uno form opent haar eerste Belgische showroom in Gent en dan zullen de handgemaakte keukens met tijdloze kwaliteit strakke lijnen, duurzaamheid en hoge esthetische waarde in ons kleine landje in levende lijve te bewonderen zijn.

Peter Bisgaard, Sales Director, uno form licht enthousiast toe: “Ik ben bijzonder fier dat we onze allereerste buitenlandse showroom openen in Gent. Een stad die bekend staat voor haar eigenzinnige creativiteit en die net als onze keukens, menig hart sneller doet slaan. Voor uno form betekent deze opening een belangrijke stap in de verdere expansie van het merk buiten Scandinavië. Gent is onze eerste showroom in België maar we bekijken op dit moment ook mogelijkheden in Brussel en Antwerpen.” 

De Classic keuken, getekend uno form

De ‘Classic’ keuken herken je aan haar tijdloze uitstraling met kubistische elementen, unieke lattenfronten en hoge plint.

Peter Bisgaard uno form verduidelijkt : “Ook vandaag leeft de designfilosofie van Arne Munch nog steeds voort in alle keukens die wij maken. Net als toen ontwerpen wij niet alleen unieke en compromisloze keukens. Wij kiezen resoluut voor aantrekkelijke en flexibele meubels die esthetische en functionele ruimtes creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar de filosofie is altijd dezelfde: vorm, functie en flexibiliteit in uitstekende kwaliteit.”

Het Classic ladeblok getuigt van de hoge kwaliteit van de keuken. Ongeacht de hoogte behoudt het ladeblok steeds een uniforme look. De horizontale profiellijsten sluiten mooi aan bij de deuren. De ladefronten zijn gemaakt van massief hout en kunnen optioneel ook worden afgewerkt met hoogkwalitatief laminaat. De lattenfronten zijn voorzien van een sponning, wat zorgt voor een goede afdichting en een mooie vorm. Het schuine profiel van de latten zorgt bovendien voor een perfecte grip, waardoor conventionele handgrepen overbodig zijn.

De voorkant van het corpus van de Classic wordt afgewerkt met een massief frontframe. Een perfecte combi met het moderne melamine corpuselement . Alle verbindingen zijn vingerlasverbindingen, waardoor een robuuste corpusconstructie ontstaat, ontworpen voor jarenlang dagelijks gebruik.

De Copenhagen keuken, getekend uno form

De ‘Copenhagen’ keuken herken je aan de compromisloze materiaalkeuze in combinatie met een messcherpe esthetiek, veeleisende designoplossingen en ingenieuze - en vooral ook duurzame - functionaliteit.

De ladefronten en alles wat verder overbodig is voor het ontwerp werden weggenomen. Dit vormconcept zorgt ervoor dat je alleen de kern overhoudt: een open, genadeloos naakt karkas dat tot op het bot is opengesneden en volledig blootligt.

www.unoform.be

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel