Thomas Heatherwick maakt unieke boom voor Buckingham Palace

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Dit jaar vieren ze in het Verenigd Koninkrijk het 70-jarige regeerjubileum van Elizabeth II onder de noemer The Queen’s Platinum Jubilee. Kunstenaar en ontwerper Thomas Heatherwick mocht hiervoor een kunstwerk maken dat voor Buckingham Palace komt te staan.

  Zijn creatie heet de Tree of Trees en bestaat uit grote sculptuur in de vorm van een boom. In deze boom worden 350 kleinere bomen geplaatst. Het kunstwerk is dus geen echte boom, maar een soort van verticale tuin waar bomen in worden gezet. Het gaat hierbij om 350 verschillende rassen die typisch zijn voor de natuur in het Verenigd Koninkrijk.

  Gerecycled

  Het 21 meter hoge kunstwerk zal gemaakt worden van gerecycled hout en aluminium en zal bestaan uit een stam en takken. Aan die takken zijn potten bevestigd waar de bomen in worden geplant. Van een afstand zal de Tree of Trees op een gewone boom lijken, maar van dichtbij zal je de verschillen tussen de verschillende boomsoorten zien.

  Begin juni zal de boom worden onthuld waarna het de hele zomer voor het woonpaleis van de Koningin zal blijven staan. In oktober zal de Tree of Trees worden ontmanteld. De gebruikte materialen krijgen een nieuwe bestemming en de bomen zullen worden verplant.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel