Salt Water Cities op Floriade

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Voor het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten op de Floriade, ontwierp het Nederlandse Tellart in samenwerking met Pragma Architects de visie ‘Salt Water Cities’. Het thema behandelt de overwinning van natuurlijke uitdagingen waar waterschaarste, hoge temperaturen en zoute bodems traditionele land- en tuinbouw bemoeilijken. Zoutwatersteden vertellen dan ook over de mensen die onderzoeken hoe de biodiversiteit in deze omgevingen is te behouden. Over het verantwoord gebruik van voedsel en water en het realiseren van een duurzamere toekomst.

  Het VAE-paviljoen op Floriade terrein verwelkomt bezoekers met de zoutwatertuin, waarvan het ontwerp is geïnspireerd op het biosaline-landbouwsysteem in de VAE. De tentoonstelling belicht ook de vernieuwers, onderzoekers en wetenschappers in de VAE die zich inzetten voor het behoud van de biodiversiteit en het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor de uitdagingen van voedselzekerheid, water en het milieu.

  Ontwerpers

  Tellart droeg bij aan het ontwerp van de inhoud en het interieur van de tentoonstelling, terwijl Pragma het paviljoengebouw en de tuin ontwierp. Aectual Holland, een Nederlands 3D-printbedrijf, printte de clustermuur rond de tuin van het VAE-paviljoen.

  Planten en visuele effecten

  Bezoekers zullen meer te weten komen over de zogenaamde halofytische planten in de Verenigde Arabische Emiraten. Zij spelen een belangrijke rol in de omgeving van het land en de vergroening van de steden. Hieronder Al-Kharizah (Salicornia), bekend als de ‘Held van de Woestijn’ vanwege zijn uithoudingsvermogen en een potentiële bron van biobrandstof. Daarnaast de mangroven, microalgen (kern van het zeeleven) en zeewier.

  Elk van deze planten wordt vertegenwoordigd door een glazen sculptuur vergezeld van visuele media. Zo stappen bezoekers met behulp van geïntegreerde motion capture-technologieën, in een zeegrasweide onder water. Hier zijn ze één met de enige bloemen die ooit op de oceaanbodem leefden. Geavanceerde programmeertechnieken stimuleren de realtime interactie van bezoekers met hun omgeving. Hierbij roepen zij het gevoel van kabbelend water op en laten de bezoekers een vlaag van bellen van de zeebodem ervaren.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel